fotoboks (Foto: Sigmund Bade)
fotoboks (Foto: Sigmund Bade)

- Stemmer det at politiet kan ta mange flere i fotoboks nå?

De tre siste årene har politiet "gått glipp av" 600 millioner. Men nå får de et nytt redskap.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Henning spør:

Hei Benny stemmer det at det har kommet nye regler som gjør at politiet nå kan lettere ta de som kjører for fort og blir tatt i fotoboks? Jeg har lest at utrolig mange kommer unna, selv om det blinker. Vet du hva det nye nå går ut på? Er det en ny type fotoboks?

Benny svarer:

Hei Henning. Nei, det er ikke nok ikke snakk om en ny type fotoboks. Men det som nå skjer er at politiet får tilgang til Førerkortregisteret og dermed kan sjekke mot bilder av de alle som har førerkort. Jeg trodde sant og si at de allerede hadde det, men slik har det altså ikke vært.

Fram til nå har det vært slik at veldig mange har "kommet unna" bot ved å nekte for at det var de som kjørte bilen. Mitt inntrykk er at politiet da i svært mange tilfeller bare har henlagt saken, de har ikke hatt kapasitet til å drive noen særlig etterforskning.

De siste tre årene skal det være snakk om over 250 000 tilfeller og bøter for over 600 millioner kroner. Men nå blir det altså vanskeligere å komme unna fotoboks-boten.

Slik unngår du fotoboks-bot - klikk her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her