Stemmer det at gamle politibiler går som et uvær?

Sannhet – eller myte ...

Noen av politiets biler er trimmet og er mye raskere enn hva et uskyldig ytre kan gi inntrykk av. Illustrasjonsbilde. (Foto: Politiet)
Noen av politiets biler er trimmet og er mye raskere enn hva et uskyldig ytre kan gi inntrykk av. Illustrasjonsbilde. (Foto: Politiet)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Del med Facebook-vennene dine

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei! Jeg er blitt fortalt at en kan få mye moro på "kjøpet" hvis en går for en tidligere politibil og at mange av dem går som uvær. Har sett på et par stykker på bruktmarkedet og lurer på om dette er noe du mener vil anbefale?

Stemmer det at mange av dem er trimma og er det noe spesielt å være obs på her? Hilsen en som heldigvis ikke har hatt mye kontakt med de bilene til nå : -)

Benny svarer:

Hallo du!

Ja – noen av disse bilene er trimmet og har litt ekstra med ”krutt” under panseret, men de er nok et fåtall tross alt. De fleste er nok med en litt kraftig standardmotor.

Jeg tror det er UP som stort sett har brukt de sprekeste bilene og de som har vært trimmet – både som sivile og uniformerte biler. Hundepatruljebiler og vanlige patruljebiler er nok som oftest med originaleffekt.

Jeg vet blant annet at i Sverige så bruket Polisen turbomotorer i sine 240-er nærmest som test for fabrikken – før de ble handelsvare og tilgjengelige for menigmann. Vi vet jo også at i statene var det egne option-koder med police-packet – noe som ofte innebar blant annet større motor.

Det har jo også vært en del spreke sivile politibiler i Norge. Jeg har faktisk hatt en eks-sivil politibil selv – en svart Volvo – for noen år siden. Den var i alle fall helt original når jeg fikk den – men ikke når jeg solgte den.

Brabus CLS V12 S Rocket. Verdens raskeste politibil: 730 hk / 1320 Nm 0-100 på 4,0 sekunder. 0-300 på 29,5 sekunder. Toppfart 362 km/t.
Brabus CLS V12 S Rocket. Verdens raskeste politibil: 730 hk / 1320 Nm 0-100 på 4,0 sekunder. 0-300 på 29,5 sekunder. Toppfart 362 km/t.

Les også: 10 Politibiler du IKKE kjører fra:


Jeg jobbet en tid på et karosseriverksted som hadde avtale med UP om oppretting av biler – og kan love deg at det var både mange og mye skader på disse. Mest på de uniformerte riktignok – som innimellom ble brukt som rambukker ... Men også de sivile hadde en del skader.

Dette er derfor svært viktig å sjekke ut. I tillegg har disse bilene ofte gått svært langt og tidvis med tøff bruk og mange forskjellige sjåfører. Dog skal det sies at service og generelt vedlikehold følges godt opp.

Må innrømme at jeg er litt skeptisk til kjøp av brukt politibil på grunn av tøff og hard bruk. Prisen må i alle fall stå i forhold til dette. Det er all grunn til å sjekke disse bilene svært nøye før kjøp.

Tenk også over at disse bilene ofte har hatt mye utstyr montert og at det derfor kan være merker / huller etter det på dashbord, konsoll osv. Pass også på at vinterdekkene er lovlig for menigmann. Utrykningsbiler har ofte dekk med MYE pigger – regner med at dette gjelder for de sivile også.

Lykke til med bilkjøp!

Les også: Se opp for denne hvis du skal på Harry-handel!


Del med Facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Prut til selgeren blir sint!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: