Stemmer det at det er dyrt å ha bil med firehjulstrekk?

Høyere forbruk og dyre reparasjoner - eller? Se hva Brooms bilekspert svarer.

VW Passat 4Motion stv
VW Passat 4Motion stv

Lyst på 4x4 spør:

Hei Benny vi nærmer oss bytte av bil og har som sikkert veldig mange andre lyst på firehjulstrekk. Det er snakk om stasjonsvogn og vi tenker å bruke rundt 300 000 kroner. Det jeg imidlertid er litt usikker på er om det er dyrere å eie og kjøre en bil med firehjulstrekk. Er det rett det at disse bruker mye mer drivstoff og at det blir veldig dyrt hvis noe går i stykker? Vi ser på Passat eller Volvo V70, kanskje også Subaru Legacy eller Outback. Men familiebudsjettet tåler ikke store negative overraskelser, derfor lurer jeg på dette før det eventuelt blir kjøp.

Benny svarer:

Hei du. Ingen grunn til bekymring. For å ta det siste først: Det er generelt veldig lite feil med 4x4-systemene rundt omkring. Tror knapt jeg har hørt en gammel Subaru for eksempel - hvor firehjulstrekken har havarert. Det samme gjelder Audi Quattro. Dette er selvfølgelig avhengig av bruk og går du INN for å ødelegge, er ikke det noe problem. Men med normal bruk er dette noe som holder. Lenge! Pass bare på at du har riktig dekkdimensjon. Avviker du fra det bilen skal ha ifølge produsenten, kan det bli problemer.

Forbruk: For den biltypen du her nevner er det bare snakk om små forskjeller. Det varierer selvfølgelig en god del, men jeg vil anslå rundt en desiliter ekstra på mila. I forhold til økt trygghet og framkommelighet er ikke det noen høy pris å betale, spør du meg.

Du må betale litt ekstra for en Passat eller V70 med firehjulstrekk, men du får også en svært attraktiv bil som det er lett å selge videre igjen når den dagen kommer. Lykke til med valget!

Les testen av Passat stasjonsvogn - klikk her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her