Statusbil til under 20 000 kroner

En gang var de dyre og uoppnåelige for de fleste. Nå får du dem for prisen av en god flatskjerm! Her er fire gode eksempler:

PS BMW annonsen (Foto: Privat)
PS BMW annonsen (Foto: Privat)

Får man i det hele tatt statusbil til denne prisen? Jada - det gjør du! Noe tilårskommen riktignok - og kanskje heller ikke fylt til randen med nyeste teknologi.

Vi har funnet prestigsjetunge biler som Range Rover, Audi Avant med 5-sylindret motor, Volvo med V6-motor og ikke minst en BMW - med sekser - så klart.


1987 Range Rover V8. Kr. 12 000

Range-Rover
Range-Rover

For å se annonsen - klikk her:

Range Rover for 12 lapper? Jo det er faktisk mulig. Dette var bilen for de engelske aristokratene i tweedjakker og sixpence - og med brennende interesse for revejakt. Nå kan du altså selv bli eier av denne – uten å ha blått blod i årene. 3,9-liters V8 med innsprøytning og 200 tørste hester finner du under panseret.

Litt rust må du nok også regne med, men som eieren sier: Grei bil med mye bra! Han oppfordrer også folk til å prute! Men – de som kjøper RR holder seg vel for gode til slikt – gjør de ikke?

Dette eksemplaret har gått 300 000 kilometer- skal lure på hva det har kostet i reparasjoner underveis? Kvaliteten behøver som kjent ikke være like høy som statusen på biler produsert av streikevillge medarbeidere ute på tåkeholmen.

Les mer om Land Rover i vår bruktbil-guide - klikk her:

1985 Audi 100 2,3 5E Avant, Kr. 16 000

Audi-100
Audi-100

For å se hele annonsen, klikk her:

Denne bilen er i fra den perioden hvor ting for alvor begynte å ta av for Audi. 5 sylindere, innsprøytning, Avant-karosseri og et uvanlig digitalt klimaanlegg er blant tingene du kan skryte av om du blar opp de 16 000 som Kent Ove forlanger for Audi 100-en sin.

Okey – du blir kanskje ikke den største helten i gata med denne lenger – men den er på mange måter et ikon. Sannsynligvis kjøpt ny av en eple-kjekk japp med hockey-sevis, bleika olabukser og hvite tennissokker for dyrt lånte penger. Det var slik det skulle være den gangen!

Vil du lese mer om brukte Audi - da skal du klikke her:1986 Volvo 760 GLE, Kr. 19 900

Volvo-760
Volvo-760

For å se hele annonsen - klikk her:

Dette var en staselig bil da den kom i 1982. Designet med den bratte bakruta var mildt sagt omdiskutert. V6-motoren under panseret er en halvtvilsom sak. Slik det ofte blir når man involverer seg med småsuspekte franskmenn. Du fant samme motor i Peugeot 604 og Renault 30 – og DeLorian for å nevne noen.

Bilen var dyr, så mens menigmann kjørte Opel Kadett og Ford Escort, var Volvo 760 forbeholdt doktorer, disponenter og annet fintfolk.

Nå derimot, kan du bli eier av denne 760 GLE lakkert i gullmetallik og med gullfarget velurinteriør for under 20 000 kroner. Det er mye svensk storbil for pengene!

For å lese mer om brukte Volvo - klikk her:

1988 BMW 520i E34. Kr. 19 000

BMW-5-serie
BMW-5-serie

Klikk her for å se hele annonsen:

Med lav, hvit BMW med store hjul og helrøde baklamper, ser du nesten ut som prinsen av Dubai når du kommer kjørende! Trøsten er at du ikke behøver like mange penger som han trolig har. For bare 19 lapper, kan du bli den stolte nye eieren – nummer fire i den eksklusive rekken - av denne 520-en fra 1988.

Under panseret finner man en 129 hestekrefter fra en småtørst rekkesekser, mange av disse har automat, men på dette eksemplaret må du stå for giringa selv. Bilen er betydelig påkostet den siste tiden, men trenger i følge selgeren fra Hordaland litt omsorg for å bli perfekt.

250 000 kilometer er tilbakelagt så langt. Det bør kunne bli flere og som selger legger til: "Perfekt ongdomsbil!".

Les mer om BMW E34 i vår bruktbil-guide- klikk her: