Start bilen med mobilen

... eller gå enda lenger: Kjør bilen kun ved hjelp av telefonen.

Viper StartSmart
Viper StartSmart

Amerikanske Viper har kommet med en applikasjon til iPhone som gjør at du kan starte bilen din med telefonen. Tanken er at du skal kunne starte den fra soverommet, og ha ferdig oppvarmet bil innen du har hevet i deg frokosten. Ingen flere kalde morninger i bilen.

Nå bør det sies at det krever litt mer enn bare en "app". Du trenger også Vipers alarmsystem til den nette sum av 499 dollar. Med det kan du allerede starte bilen utenfra med en fjernkontroll, men nå kan du altså starte bilen i Oslo mens du er på safari i Kenya. Hele systemet fungerer over mobilnettet.

I tillegg til å starte bilen kan du låse opp dørene, åpne bagasjelokket og slå på en panikkalarm. For oss virker det som om du må passe ekstra godt på telefonen din. For hvis biltyvene stjeler mobilen din, er du fort ille ute!

Kjør med iPhone

Vil du gå enda lenger kan du styre hele bilen med iPhone. Tyske universitetsstudenter har koblet opp en Chrysler Voyager med all teknologien du trenger. Og via WiFi kjører du bilen. Da kan du sitte oppe på taket og kjøre bilen med telefonen. Det er like tåpelig som det er tøft.

Lyst på Chrysler Voyager? Les mer i Brooms bruktbilguide.