Ssangyong Rodius: Kanskje det mest ufornuftige nybilkjøpet du kan gjøre

Brooms bilekspert er mildt sagt skeptisk til denne som personbil.

2004, SsangYong Rodius
2004, SsangYong Rodius

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Veldig mye skrives jo om hva som er det beste og smarteste bilkjøpet når det gjelder nybil. Men hva tror du er det minst lønnsomme?

Tenker i forhold til biler som taper seg mest og som er vanskeligst å selge brukt etter en stund.

Benny svarer

Hallo! Tja – si det du... Må å innrømme at fokus oftere er på det som er smart å kjøpe enn det motsatte – så her tok du meg litt på senga!

Men på de annen side – så kom jeg over det som sikkert er et ganske godt skrekkeksempel forleden dag. Nemlig en Ssangyong Rodius på hvite skilter – altså som personbil og ikke varebil som de aller, aller fleste av disse er.

Det er faktisk en av de aller styggeste bilene jeg vet om. Og jeg tenke at det der det MÅ være en eller annen gammel demobil fre importøren eller en typegodkjennings-bil eller noe slikt...

Ingen som er noenlunde ved sine fulle fire finner vel på å kjøpe en slik som syvseter ny? En vare / arbeidsbil er nå en ting, men å betale flere hundre tusen blanke norske kroner for noe slikt det kan jeg med min beste velvilje ikke skjønne at noe gjør.

Og jeg tror det er en bil som kommer ganske høyt opp på ”ikke kjøp denne”-listen min. Mekanikken er gammel Mercedes og sikkert grei nok. Jeg har heldigvis aldri kjørt den – og har vel neppe gått glipp av noe stort.

Jeg tenker at han som betalte like mye for SsangYong Rodius som det Toyota Land Cruiser koster – han har neppe gjort sitt livs beste investering.

Del med facebook-vennene dine

Les også: Beste SUV-kjøp til en million


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!