SsangYong har fått ny eier

Unngikk konkurs - og ble kjøpt opp.

SsangYong Kyron
SsangYong Kyron

SsangYong har fått ny eier. Nå er det akkurat blitt kjent at indiske Mahindra tar over det som er Sør-Koreas minste bilprodusent. Og dermed er SsangYong endelig ferdig med en periode preget av kriser og usikkerhet.

Helt siden tidlig 2009 har de vært under administrasjon. Dette har blitt gjort for å gi selskapet ro mens det har vært jobbet med restrukturering og mulige, nye eiere.

Full fart framover

Lenge ble det spekulert i at Renault/Nissan skulle overta og dermed integrere sitt Korea-selskap Samsung med SsangYong.

Men slik gikk det altså ikke. Mahindra har bladd opp nærmere to millarder kroner og tar dermed kontrollen over SsangYong. Det er ventet at avtalen skal være fullt gjennomført i mars neste år.

Indisk bilindustri er på full fart framover og nå sikrer Mahindra seg både kunnskap og en modellrekke som kan være med på å utfylle deres egen portefølje.

Rexton kan være et lite SUV-kupp på bruktmarkedet. Les mer her

Nye markeder

Mahindra er blant annet store på traktorer og firehjulstrekkere og produserer også lavprisbilen Logan på lisens. Ved å overta SsangYong får de blant annet tilgang på – for dem – helt nye og interessante markeder.

Etter et fryktelig år i fjor med streiker og rene opptøyer på fabrikken, er SsangYong-produksjonen nå i mer normalt gjenge. De første syv månedene i 2010 har de produsert 43 881 biler, 26 190 av disse for eksport.

Norske veier

Det ruller også noen tusen SsangYong-biler på norske veier.

– SsangYong hadde særlig suksess med Rexton som varebil i noen år. Nå har aktitivetet vært minimal i noen år, men forhåpentligvis er dette startet på en mer offensiv satsing.Med riktig eier bør også SsangYong på sikt kunne komme tilbake som nybilaktør, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

LES OGSÅ: Se når politiet stormer bilfabrikken

Ssangyong Rexton solgte ganske bra i Norge en periode - nå er det imidlertid lenge siden den gjorde seg bemerket på salgsstatistikkene.
Ssangyong Rexton solgte ganske bra i Norge en periode - nå er det imidlertid lenge siden den gjorde seg bemerket på salgsstatistikkene.