SRT Viper TA: Skal bare bygges i 33 eksemplarer

Verstingen er konstruert for å knipe hundredels sekunder på bane.

Spesielle spoilere, spesiell lakk og spesielle logoer gjør at denne Viperen skiller seg ut. Forvent ikke å se mange av dem langs veien   den skal bare bygges i 33 eksemplarer!
Spesielle spoilere, spesiell lakk og spesielle logoer gjør at denne Viperen skiller seg ut. Forvent ikke å se mange av dem langs veien den skal bare bygges i 33 eksemplarer!

Om få dager åpner New York Auto Show i det enorme Jacob Javits-senteret midt på Manhattan, en stor begivenhet både for millionbyens egne innbyggere og de mange tilreisende.

I fjor kunne de nyte synet av gjenfødte Viper som 2013-modell – nå som en modell under det nye SRT-flagget (Street and Racing Technology), og løsrevet fra Dodge. Det ga i seg selv løfte om et konstant sportslig fokus i den fremtidige utviklingen av bilen.

Les også: May-Helen trives på bane, med gassen i bunnen

Bygget for å kutte hundredeler

Også i år vil en Viper stikke seg ut på utstillingen. Til dels, men ikke bare, på grunn av den skarpe fargen ”Crusher Orange”:

Årets trekkplaster på SRT-standen vil nemlig bære navnet SRT Viper TA, der de siste to bokstavene står for ”Time Attack”. Det er et ganske ubeskjedent tegn på at man har bygget denne med én oppgave for øyet – den skal ikke bare føles rask etter veien, den skal helt konkret være egnet til å barbere hundredeler av slutt-tiden når den brukes på bane.

Diverse vektsparende tiltak gjør at Viper TA skal veie kun ca. 1.520 kilo kjøreklar. 640 hester står klar til å flytte dem raskest mulig rundt på bane og vei.
Diverse vektsparende tiltak gjør at Viper TA skal veie kun ca. 1.520 kilo kjøreklar. 640 hester står klar til å flytte dem raskest mulig rundt på bane og vei.

Samtidig er den bygget slik at den er ”street legal”, slik at eierne skal kunne kjøre den til og fra bane-evenementene rundt om på de mer enn 150 baneanleggene i Nord-Amerika på egne hjul.

Sterkt begrenset antall

Viper TA kan bare fås i den nevnte oransje fargen, og det er heller ikke mulig å bestille ekstra utstyr eller innvendige farger etter eget hode. Rart, synes du kanskje, men det vil nok likevel ikke hemme salget nevneverdig – det skal nemlig bare bygges 33 eksemplarer av denne verstingen, og dermed tipper vi vel at modellen var sluttsolgt allerede før den interne nyhetsmeldingen nådde forhandlerne.

Del med Facebook-vennene dine!

I forhold til en ”vanlig” Viper GTS har TAen spesielt tunet fjæring for at de enorme Pirelli-dekkene, som er montert på unike lettvektsfelger ,skal få feste. Det inkluderer også egne stabilisatorstag.

Les også: Også standard-Viperen er mer giftig enn noen gang

Bilstein-demperne justeres dessuten med tettere trinn enn på GTS, og er også stivere i utgangspunktet.

Bane-tilpassede bremser

Motorrommets kryssforsterkning i aluminium er også byttet ut med en tilsvarende i karbon, som bidrar til å spare vekt, og som også reduserer fleksing mellom hjørnene med hele 50 prosent.

SRT Viper TA er et nytt ledd i Chryslers arbeid med å gjenta tilbudet fra 60-tallet, da racing-interesserte kunne kjøpe de aller raskeste bilene fredig rett fra fabrikken, heter det i pressemeldingen.
SRT Viper TA er et nytt ledd i Chryslers arbeid med å gjenta tilbudet fra 60-tallet, da racing-interesserte kunne kjøpe de aller raskeste bilene fredig rett fra fabrikken, heter det i pressemeldingen.

I samarbeid med Brembo har man også forsket videre på å bygge bremser som både tåler mer varme, og som kvitter seg med varmen på en mer effektiv måte enn standardbremsene. I en bil som er bygget direkte for banebruk vil dette være den kanskje viktigste detaljen rent praktisk.

Mest moment uten pustehjelp

For krefter har den helt klart nok av. 8,4-liters V10-motoren er i TA-utgaven oppgitt til 640 hester, og med 600 fotpund eller 813 newtonmeter har den ifølge Chryslers markedsavdeling mest moment av samtlige selv-pustende motorer på markedet i dag.

Del med Facebook-vennene dine!

I tillegg til den spesielle lakken kjennetegnes bilen utvendig av egne front- og hekkspoilere, og man vil også kunne se Viper-logoen i oransje på de mattsorte bremsekalipperne – bak de like mattsorte Sidewinder-felgene. Inne i bilen går den oransje fargen også igjen i sømmer og andre detaljer mot det for øvrig sorte interiøret, inklusive de spesielle racingstolene fra Sabelt som gjør det mulig å benytte både tre- og sekspunkts racing-belter.

Les også: Viper ARC danket ut Lexus LFA på Nürburgring