Spykers sportsbildivisjon selges til Russland

Nyheten kommer dagen etter at Saab feiret ett års uavhengighet.

Dette er Spyker C8 Aileron   som snart ikke lenger skal være i samme familie som Saab.
Dette er Spyker C8 Aileron som snart ikke lenger skal være i samme familie som Saab.

Timingen er neppe helt tilfeldig. Dagen etter at Saab feiret "Independence Day" og markerte at det var ett år siden de ble kjøpt av Spyker Cars, kommer meldingen om at Spyker har undertegnet en avtale om å selge sportsbildelen av selskapet til russiske Vladimir Antonov.

Dermed forsvinner i praksis selskapet som opprinnelig kjøpte Saab ut. Og Spyker kvitter seg med mye gjeld.

Sletter gjeld

Antonov var sentral i prosessen da Spyker kjøpte Saab fra GM. Han har stått for mye av finansieringen av Spyker som i seg selv ikke har noen finansielle muskler. Spyker-eier Victor Muller har da også lånt 31 millioner euro av Antonov, et lån som opprinnelig forfalt til betaling i april.

Nå løses dette ved at Antonov betaler 32 millioner euro for Spykers sportsbilproduksjon som dermed løftes ut av selskapet. Dette gjør at Saab-eieren får redusert både gjeld og rentekostnader.

LES OGSÅ: Dette er Saabs viktigste bil noensinne

Solgte bare 36 biler

I en pressemelding opplyser Spyker at selskapet som blir igjen i Victor Mullers eie og som nå skal fokusere helt og holdent på Saab, kommer til å bytte navn.

– Uten Spyker hadde vi ikke hatt mulighet til å kjøpe Saab Automobile i fjor. Men som et resultat av dette ble også Spyker en liten fisk i en stor dam, sier Muller i en uttalelse.

Spyker solgte bare 36 biler i 2009 som er det siste året de har oppgitt salgstall for. Saab solgte på sin side 31 696 biler i fjor, et langt lavere tall enn det som opprinnelig var planen.

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Her kan du gratulere Saab med dagen