Sportsbil til halv pris

Nissan 350Z gir deg hardcore sportsbil - til lav pris.

Forfra
Forfra

Den er linjelekker og tøff, har en frisk motor og den kjører veldig, veldig bra. En samlet motorpresse har rost den opp i skyene, gang på gang - likevel er dette en temmelig glemt bil på bruktmarkedet.

Det er veldig synd, folk aner ikke hvilken godbit de her går glipp av!

Ypper seg på de etablerte

Nå skal ikke vi på noen måte påstå et en bil som kostet 800 000 kroner for seks år siden var billig. Men prisen du må betale for en brukt 350Z nå er absolutt overkommelig, i alle fall med tanke på bilens iboende egenskaper.

Driftssikkerhet, kvalitet og eierkostnader tar innersvingen på de aller fleste konkurrentene. I praksis bør det ikke være mye dyrere å holde denne bilen enn en helt vanlig familiebil.

Les om en faceliftet Nissan-SUV her

Annonse
Annonse

For å se hele annonsen - klikk her

Halv pris!

350 Z har en 3,5 liters V6 på hele 280 hk. to seter og bakhjulstrekk - det er en ekte sportsbiloppskrift.. Og som sagt: Dette er en undervurdert godbit, og som absolutt hører med blant bilene du MÅ kjøre før du dør! Vi har sett biler priset helt ned til 400 000 kroner.

Les mer om Nissan 350Z her:

Det eksemplaret du ser på disse bildene må være et av Norges beste sportsbilkjøp. Kjøpt ny i Norge og med bare drøyt 30 000 kilometer innklokket på telleverket.

Første Z i 1969

240-Z
240-Z

Z-historien til Nissan – som den gang het Datsun - begynner allerede i 1969. Da lanserte de sin 240 Z som er en av de japanske sportsbilene som kanskje har oppnådd størst klassiker-status.

Senere versjoner het 260 Z og 280 Z, men disse ble større, tyngre og hadde ikke like god prestasjoner som 240-en og har heller ikke oppnådd samme status.

Suksess i USA og Japan

Flere Z-versjoner fulgte på. 350 Z kom i 2002 og ble fort en hit, særlig på hjemmemarkedet og i USA.

Norske motorjournalister har også hyllet denne juvelen av en bil, på en måte som jeg knapt kan huske. Men – uansett – salget tok aldri helt av her hjemme. Og vi litt trauste nordmann valgte heller Porsche Boxster eller en brukt 911.

Video-test av enn annen sprek japse - Lexus IS-F - finner du her

Bakfra
Bakfra