Sportsbil-SUV-en

Porsche Cayenne har vært på slankekur og er blitt mange hakk råere. Din drømme-SUV på påskefjellet?

Porsche Cayenne
Porsche Cayenne

Broom kårer Drømme-SUV-en på påskefjellet, og du kan være med å stemme! Hver dag i hele påsken pressenterer vi en ny, av i alt ti kandidater. Den sjuende nominerte til denne tittelen er: Porsche Cayenne!

Det stod "Turbo" på bakluka, og blikket til rallyfører Eivind Steffensen var halvt psykotisk. Testbilen var en Porsche Cayenne Turbo av forrige generasjon, og veiene til og fra Yttre Enebakk tok oss i mot med en orgie av svinger - føreren kunne utenatt. Sladdende - nesten av veien - på tørr asfalt, var det aldri en tanke fra rallyførerens side om å slippe gassen.

Tilbake fra tokt luktet det ille svidd av motor, gir og bremser, men Cayennen bare lo. Jeg i passasjerstetet, og rallyførerkona Anne Tine i baksetet - vi var mer hvite om nebbet.

Kjørefølelse

Porsche Cayenne Turbo er en bil som krymper rundt deg. Den har egentlig for bra kjøreegenskaper og kjørefølelse til en SUV å være. Men det er noe magisk med den tyske bilfabrikken, de har tross alt fått en bil med motoren bak til å bli ganske allright (les: 911.)

Du kan få Cayenne med flere motoralternativer, men det er Turboen som lar bilen komme til sin fulle rett. Men du skal være advart: Bilen gjør noe med deg.

På plass i Norge fra mai - les mer her

Politisk ukorrekt

Mange synes vel at en stor firehjulstrekker for landeveien med bedre ytelser enn en sportsbil kan bli litt mye - rett og slett litt harry. Men Cayenne med turbo ga et ha-begjær. Ikke bare dét, artikkelforfatteren fikk lyst til å kjøpe en, lakke den matt svart og skrive "Fuck You" i bakruta - liksom bare for å poengtere at kompassnåla for politisk korrekthet spant rundt fra pol til pol!

Nå er det en ny Cayenne på vei. Om Porsche-puristene har denne bilen litt i vrangstrupen, er det ingen tvil om at den har en særstilling blant SUV-ene. Om Mercedes-Benz ML har en tidløs status, så har denne en tidløs råskap - og vil alltid være attraktiv på påskefjellet.

Den nye er blitt skarpere i linjene og ikke minst mange kilo lettere enn forgjengere. Det lover utrolig bra!

Les test av Porsche Cayenne her!

Hva drømmer du om å kjøre på påskefjellet? Under kan du avgi din stemme!

3169894