dieseltyver (Foto: Privat)
dieseltyver (Foto: Privat)

Sperret dieseltyvene inne

Litauerne stakk til skogs - mens bensinkanna sto igjen ved siden av bilen.

Ved 1830-tiden søndag ble Jan Morten Dale (41) oppringt av en kamerat som fortalte at noen var i ferd med å tappe diesel fra lastebilen hans. Det skriver Bergensavisen.

SPERRET DEM INNE: Dale ringte flere venner som ble med for å ta tyvene på fersk gjerning. Lastebilen har nemlig fast parkeringsplass nær enden av en blindvei på Isdalstø i Nordhordland.

De to tyvene hadde parkert sin røde Passat like foran lastebilen. For å hindre at tyvene stakk av, parkerte Dale og kameratene to biler midt i veien.

– De så nok at vi kom, for de hadde stukket til skogs. Etter en stund kom de tilbake. De spilte uskyldige og fortalte at de hadde vært på tur og lurte på om vi kunne flytte bilene slik at de kunne kjøre hjem, forteller Dale til BA.no.

– Dette tror jeg selvfølgelig ikke noe på, siden de ble observert mens de tappet diesel. Kannen stod igjen ved siden av lastebilen og nøklene i bilden deres sto fortsatt i.

BLE LØSLATT: I mellomtiden ble politiet varslet. Etter få minutter ble de to karene pågrepet og tatt inn for avhør.

– Begge er 20 år gamle. De ble avhørt og løslatt. De har ikke innrømmet å ha tappet diesel og vi har foreløpig ikke oppklart saken, sier lensmann Einar Vatne i Nordhordland politidistrikt.

– I beste fall er dette et forsøk på tyveri. De ble antagelig forstyrret mens de holdt på å tappe diesel, sier Vatne.

REAGERER: Jan Morten Dale driver Jan M Dale Transport og har til sammen seks lastebiler. Det er ikke første gangen at han opplever dieseltyveri.

Det er utrolig frrekt. Denne gangen skjedde det jo også midt på lyse dagen, sier Dale.

Han forteller at han parkerer lastebilen så nært en container som står der som mulig, for å hindre drivstoffskurker.

– Men de klarer stadig å komme til likevel.

Nå frykter han at dette skal skje igjen.

– Det er ikke noe kjekt å aldri vite om det er diesel på bilen eller ikke. Det er fælt at det er sånn, men hva kan man gjøre, spør han.

– Det som pleier å skje, er at politiet henlegger saken, sier han oppgitt.

Du kan lese mer om bil og trafikk hos ba.no - klikk her