Infinitis nye kompaktbil får nå de siste testene før den går produksjon i England, men i Norge skal den ikke selges.
Infinitis nye kompaktbil får nå de siste testene før den går produksjon i England, men i Norge skal den ikke selges.

Spennende bilnyhet testes – men vi får ikke kjøpe den

Skal konkurrere med BMW, Audi og Mercedes.

Bilen skal offisielt avdukes på Frankfurt motorshow i høst. Europa-salget starter rett etterpå, mens USA må vente til over nyttår.

Vi nordmenn behøver ikke å vente en gang. Vi får rett og slett ikke kjøpt den.

Konkurrerer med Mercedes, BMW og Audi

Bilen vi snakker om er Infiniti Q30. Infinti er Nissans luksusmerke, på samme måte som Lexus er det for Toyota. Det vil si at utstyrsnivå, komfort og design ligger et nivå over det litt mer folkelige opphavet.

Vi snakker her "premium" og konkurrentene er merker som Mercedes, Audi, BMW og allerede nevnte Lexus.

Infinti har hatt USA som sitt primære marked. Men for noen år siden begynte de også å snuse litt på Europa. Så kom finanskrisen hardt og brutalt, og bilsalget stoppet så godt som opp. Infiniti valgte da rett å slett å "sitte i ro i båten" til de verste dønningene hadde lagt seg.

Infiniti G35 Coupe: Denne er et sjeldent (tøft) syn

I Europa, for Europa

Det faktum at Q30 lanseres i Europa før USA, og at bilen faktisk skal produseres i Sunderland i England, viser at de planlegger en ny Europa-offensiv.

Infinti Q30 er på størrelse med Mercedes A-klasse, Audi A3, Lexus CT 200h og BMW 1-serie. Biler som absolutt har et potensial her hjemme også. Men etter det vi kjenner til, finnes det ingen planer om distribusjon av nykommeren her i Norge. 

Dette crossover-konseptet av Infinti Q30 ble vist i fjor. Nå
er bilen snart klar for produksjon i England. Denne biltypen har slått godt an både
i Norge og resten av Europa.
Dette crossover-konseptet av Infinti Q30 ble vist i fjor. Nå er bilen snart klar for produksjon i England. Denne biltypen har slått godt an både i Norge og resten av Europa.

Kan de komme på litt sikt?

Ettersom USA har vært det viktigste markedet, har Infinti så langt hatt "feil" motorisering – det vil si store bensinmotorer med høyt forbruk og ditto utslipp – i forhold til våre avgifter. Det har gjort det vanskelig for Infiniti, selv om enkelte av bilene isolert sett har vært attraktive for oss nordmenn. De har hatt noen ganske spennende SUV-er i porteføljen.

Men det skal bli veldig spennende å følge merket framover nå som de tilpasses Europa i større grad. Det gjør også bilene mer "spiselige" for det norske avgiftssystemet.

Infiniti FX35: Du kan gjøre et kupp på ukjent luksus-SUV