PS s klasse front (Foto: Privat)
PS s klasse front (Foto: Privat)

Spar en million på luksus-Mercedes

Dette er bilen for diktatorer og direktører. Og nå får du den for prisen av en godt utstyrt Golf.

Skal det være - så skal det sannelig være! Det må ha vært mottoet til han eller hun som kjøpte denne S-klassen ny i 2001. Her er nemlig alt tenkelig (og for mange sikkert også utenkelig) utstyr på plass.

Og dette er i utgangspunktet heller ikke standard S-klasse. Neida, det er den lange versjonen (13 cm ekstra) med den råeste dieselmotoren Mercedes kunne tilby på denne tiden. Ny kostet S400 CDI L fra 1 306 200 kroner - vel å merke før ekstrautstyr.

Selger for andre gang

Nå står den hos Sørimport AS i Mandal og kan bli din for 399 000 kroner. Da snakker vi et heftig verditap på en bil som ikke har gått mer enn 139 000 kilometer.

Klikk her for å se annonsen på bilen

- Sånn er det jo. Vi solgte akkurat en Golf med litt utstyr på, den kostet 420 000 kroner. Så du får utrolig mye bil for penga hvis du velger denne, mener Trond som selger bilen.

- Det er faktisk andre gang vi selger den. Har tatt den i innbytte og nå står den og er klar for en ny kjøper, sier Trond.

Diskret råskinn

Vedkommende bør sette av litt tid for å gå gjennom utstyrslista.

Ektre treverk - og knapper nok til å holde deg oppslukt i timevis. Her mangler det ikke noe. (Foto: Privat)
Ektre treverk - og knapper nok til å holde deg oppslukt i timevis. Her mangler det ikke noe. (Foto: Privat)

For den er lang! Alt det "vanlige" luksutstyret selvfølgelig. I tillegg har denne varme/kjøling, massasje og minne i begge forsetene, varme og elektrisk regulering av baksetene, servolukking av alle dører. luftfjæring, stort BOSE-anlegg og ikke mindre enn tre (!) minner for garasjeport (ja, det må du jo selvfølgelig ha).

Den 8-sylindrete 4-liters dieselen yter 250 hk og gjør 0-100 km/t på imponerende 7,8 sekunder. Ikke verst for en diger sedan som veier 2460 kilo!

Les mer om bilen i Brooms bruktbilguide - klikk her

0,7 liter/mil

- Hvem tror du kommer og kjøper den, Trond?

- Kanskje noen som i utgangspunktet har lyst på en E-klasse med litt motor. Her får de enda mer plass og ikke minst enda mer utstyr for pengene sine.

- Men den er kanskje ikke helt billig å eie?

- Servicer koster litt, det er klart. Men den går imponerende rimelig. Jeg har kjørt den tur/retur Oslo, og da gikk den på 0,7 liter/mil! Her er kilometerstanden også hyggelig, så det bør ikke være grunn til å frykte de store påkostningene med det første, mener den blide selgeren.

Har du råd til helt ny S-klasse? Den kan du lese mer om her

PS-s-klasse-side (Foto: Privat)
PS-s-klasse-side (Foto: Privat)