Tegning: Ole Martin Lundefaret
Tegning: Ole Martin Lundefaret

Sorry - SLIK blir nye Porsche Cajun

Den nye Porsche-SUV-en kommer, men blir ikke helt som vi først trodde. Les mer:

Oppdatert! På broom.no har vi tidligere avslørt Porsches nye SUV som blir en lillebror til Cayenne, og som kommer til å hete Cajun - men det later til at vi tok feil på et viktig punkt. Nye rykter sier at Porsche Cajun høyst sansynlig KUN kommer med to (tre hvis du tar med bakluka) dører. Dette for ikke å stjele salg fra Audi Q5 som Cajun blir basert på. Dette gjør Porsche Cajun til en langt mer marginal bil enn om den hadde hatt fire dører.

Nå virker det sikkert: Porsche kommer med lillebror til Cayenne!

For det første betyr dette et nederlag for Porsche internt da de opprinnelig ikke ville lage en slik bil med begrunnelsen at det kunne kannibalisere - eller stjele salg fra - den mer profitable storebroren Cayenne. Slik Audi Q5 har gjort for Audi Q7.

Men nå er det Volkswagen som til stor grad bestemmer over Porsche - og de vil det annerledes.

Broom mener: Denne Porschen er populær fordi den er stygg

Skal ikke hete Roxster

I spekulasjoner om en baby-SUV, har navnet Roxster vært mye brukt. Navnet spiller på rock, som i steiner, og Boxster, Porsches for nåværende minste modell.

Men i et intervju med den tyske mediegiganten Spiegel, avslører Volkswagen-sjef Dr. Martin Winterkorn at bilen antagelig vil få navnet Cajun.

Cajun er betegnelsen på folkegruppen i Louisiana som er etterfølgere etter franske bosettere i Canada. Kulturen er spesielt kjent for maten og musikken.

Spleiselag med Volkswagen

Grunnen til at Volkswagen vil at Porsche skal produsere biler i flere segmenter er todelt.

For det første vil Volkswagen kapitalisere på inntektene en Porsche i hvert segment kan gi. For det andre vil de at Porsche skal være med å splitte utviklingskostnadene til framtidige modeller fra Volkswagen-konsernet ved at Porsche-modellene skal dele plattform med andre modeller.

Sportslig mini-SUV

Porsche Cajun kommer til å plassere seg som den sportsligste SUV-en i segmentet som blant annet inneholder BMW X3 og Audi Q5. Sjansen er også stor for at den kommer til å dele platform med sistnevnte.

I vår designskisse har vi lagt spesielt vekt på sportsligheten. Selv om vi kan se for oss en skliplate som kommer opp under frontleppa, så blir dette en SUV for landeveien.

En mer aggressiv og ungdommelig framtoning enn Cayenne kommer vi antagelig også til å se - i et litt spenstigere design med større lekenhet med detaljer som frontlykter og skjermbreddere.

Så får vi se om dette er en god idé for Porsche.

Les mer om Porsche i broom.no sin store ny- og bruktbilguide her

Hva mener du om Porsches nye mini-SUV og hva synes du om designskissen? Skriv i kommentarfeltet under!