Lavt skal det være - og blankt. Denne BMWen ligger til salgs - og har ført til minst en noe spesiell henvendelse ... Alle foto: Privat
Lavt skal det være - og blankt. Denne BMWen ligger til salgs - og har ført til minst en noe spesiell henvendelse ... Alle foto: Privat

Sondre annonserte bilen – ble kontaktet av Hollywood-regissør

- Det var litt spesielt, sier BMW-eieren.

Laster inn forumet...

Sondre har en spesiell BMW 5-serie, som nå ligger til salgs på finn.no. Men at den skulle vekke interesse hos selveste Harald Zwartz, den anerkjente regissøren bak filmer som Karate Kid, Pink Panther 2, Hamilton, One Night at McCool´s og Lange Flate Ballær II, det hadde han ikke trodd.

Men det var altså nettopp det som skjedde. Denne uken fikk BMW-eieren telefon med spørsmål om bilen kunne brukes i en reklamefilm.

- Jeg vet ikke så mye mer enda, men har sagt at jeg stiller opp. Det blir innspilling neste uke, sier Sondre.

I løpet av helga får han mer informasjon. 

Premiert

Hva er det så som kan ha pirret nysgjerrigheten til en regissør som Zwart? Jo, 2002-modellen er kanskje 13 år gammel, men det skulle en ikke tro når en ser den.

Her er det blank lakk og skinnende felger så langt øyet kan se. Og i sommer ble den sågar premier på treff, som beste BMW med E39-karosseriet (årsmodell 1996-2003).

Harald Zwart er en av Norges største regissører noensinne. Foto: Scanpix.
Harald Zwart er en av Norges største regissører noensinne. Foto: Scanpix.

Det er en tidligere eier, Kristian Stenholen, som står bak prosjektet, og Sondre har passet godt på den etter at den kom i hans eie. 

Det er pusset og gnidd med stor iver både innvendig og utvendig. Men det viktigste, som virkelig skiller den fra røkla, er likevel at den har fått et skikkelig performance luftunderstell – og felger med bolter som er dekket av ekte gull!

Les også: Over 4.500 skal kjøre Børning-ruten i sommer

Bling-faktor

For å ta det siste først. Ja, vi tuller ikke. Felgboltene er altså gullbelagte, og senterkoppene er polerte. Vi snakker ekte bling-faktor her. Felgene, som har kanter på henholdsvis 3,5 og 4,5 tommer, er forøvrig av typen som er tredelt – og kostbare. Ifølge annonsen er nypris rundt 40.000 kroner. 

Sammen med det justerbare luftunderstellet, gir det et ganske så spesielt utseende. Når den slippes helt ned er det bare er noen millimeter mellom hjulbue og felgkant. I øverste posisjon er det 15 cm klaring i hjulbuene.

Kvitteringer for rundt 30.000 kroner i forbindelse med luftunderstellet medfølger.

Les også: Foliering: slik skifter du farge - og beskytter bilen

Gått langt

Forøvrig er det snakk om en facelift-versjon av 520i. Det betyr at du får en 2,2-liters bensinmotor på 177 hk, i stedet for 2-literen på 150 hk.

E39-karosseriet er en virkelig godbit fra BMW-sortimentet. I sin tid var den i en egen klasse hva gjelder kjøreegenskaper, utstyr og design. En av de mest vellykkede 5-seriene noen gang.

Den prisvinnende bilen har imidlertid rukket å rulle 254.000 kilometer, så den har vært med på mye. Ifølge selger er imidlertid bilen så godt holdt, både kosmetisk og teknisk, at den tilsynelatende kunne ha gått 100.000 kilometer mindre ...

Den siste servicen ble gjort på 250.000. Men på prosjektbiler av denne typen bør du nok uansett regne med litt påkost, av den ene eller andre sorten.

Klikk her for å se hele annonsen

Vil bruke den til filminnspilling

Prisen er satt til 150.000 kroner. Det mener Sondre er mer enn rimelig. Men han er åpen for bud. 

Årsaken til at den nå skal selges, er at det er på tide med et nytt prosjekt.

- Hvordan har responsen vært?

- Jeg har fått en del telefoner, men så langt flest som lurer på innbytte. Så den er ikke solgt.

Detr er vel ikke usannsynlig at interessen vil øke nå som Zwart vil bruke den...

Les også: Dette kan ødelegge lakken på bilen din

Flere modifiseringer

Utover felger og luftfjæring, er det ellers gjort en rekke andre små og store modifikasjoner. Blant annet carbon girspake, alcantararatt, supersport eksos med 4 enderør, LED i angeleyes og spredere og tonede ruter.

Bilen er bra utstyrt originalt fra fabrikk, med blant annet sportsskinnseter, xenonlys, svart taktrekk, klima, cruisecontrol og regnsensor.

Hvis du er fristet, så anbefaler vi en tur til Åsgardsstrand, midt mellom Horten og Tønsberg, så du kan få ta en nærmere titt.

Bilen ble premiert under et treff i sommer. FOTO Magnus Haugen Nyeggen.
Bilen ble premiert under et treff i sommer. FOTO Magnus Haugen Nyeggen.

Les også: Du kan spare tusenvis av kroner på småskader