Solfilm: Hjelp – jeg ser ikke ut av vinduene!

Solfilm har blitt populært de siste årene, men det er ikke bare fordeler...

Med mørk solfilm så kan det bli svært vanskelig å se ut av bilvinduene i mørket. Illustrasjonsbilde.
Med mørk solfilm så kan det bli svært vanskelig å se ut av bilvinduene i mørket. Illustrasjonsbilde.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Jeg har nettopp vært hos glassmester og lagt mørk solfilm på vinduene på min VW Golf. Synes det ble skikkelig stilig også, da bilen også er sort.

Men det er kommet et problem. Når jeg skal rygge bilen på plass (er veldig trangt der jeg parkerer – og jeg MÅ rygge ganske langt) så ser jeg jo ikke en dritt ut av bakvinduene når det er mørkt. Ekstra ille er det når det i tillegg regner. Hva gjør jeg? Mvh. Anders.

LES OGSÅ: Sotete ruter: Nei - dette er ikke lov

Del med Facebook-vennene dine

Benny svarer:

Hei Anders!

He, he ... Ja, dette har jeg hørt om før – du er ikke den første som gjør deg denne dyrkjøpte erfaringen. Det er jo en grunn til at vi tar av oss solbrillene når sola går ned. Det blir for mørkt.

Det du har gjort er jo egentlig å montere mørke "solbriller" på bilen din og de er der døgnet rundt. Solfilm finnes i forskjellige mørkhetsgraderinger og hvis jeg forstår deg rett har du montert en ganske mørk type?

Jeg tror du må velge mellom pest og kolera her. Det går an å ta solfilmen av igjen, men det er en skikkelig møkkajobb. Man kan rive av filmen, men må beregne god tid med barberblad og ruterens for å få av alt av limrester etc. Og så blir jo ikke bilen like stilig som du ønsker.

Alternativet er jo å legge på en annen solfilm som ikke er fullt så mørk. Det vil nok hjelpe en god del på sikten når det er mørkt.

En annen mulighet er å montere ekstra ryggelys, men hvis du er opptatt av å ha en stilig bil, så er jo dette noe som sjelden pynter mye opp akkurat. Dessuten er det ikke lov å ha mer en to ryggelys på en bil, så da må du eventuelt "blende" de originale.

Mener ikke å være kjip, men minner om at det er bare de bakre siderutene og bakvinduet som er lovlige å legge solfilm på.

Håper det ordener seg!

Del med Facebook-vennene dine

Hengerfeste: Hvordan kan dette koste over 15.000 kroner?


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyde med bilen sin

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: