Solberg sikret seg gullavtale

Satser med ny giv i 2017-sesongen.

Tre ganger verdensmester Petter Solberg har god grunn til å smile om dagen. Han har nemlig sikret seg fabrikkstøtte fra Volkswagen. Foto: Scanpix
Tre ganger verdensmester Petter Solberg har god grunn til å smile om dagen. Han har nemlig sikret seg fabrikkstøtte fra Volkswagen. Foto: Scanpix

Etter fjorårets litt skuffende fjerdeplass i rallycross-VM, er Petter Solberg nå klar for en storsatsning med Volkswagen. Det til tross for at den tyske bilgiganten har trukket seg fra all motorsport etter WRC-exiten som ble kjent sent i fjor.

Nå ønsker altså Volkswagen å satse på rallycross, og det er tre ganger verdensmester, Petter Solberg, som skal fronte nysatsningen. Ifølge VG har avtalen en prislapp på rundt 80 millioner kroner.

– Dette har jeg jobbet for i mange år. Det er så kult at det endelig er i orden, sier Petter Solberg til avisen.

Brukt rallybil: Nå kan du kjøpe bilen til Petter Solberg

Stiller sterkt

Siden 42-åringen fra Spydeberg meldte overgang fra rally til rallycross i 2013, har Solberg sikret seg to VM-gull i rallycross sammen med sin Citroën DS3. Teamet har han driftet helt på egen hånd, uten støtte fra bilfabrikanten.

Det blir derfor markante endringer til årets sesong. Med Volkswagen i ryggen stiller det nye teamet til Solberg med rundt 30 personer på hvert eneste løp. Dette inkluderer hans egne mekanikere pluss Volkswagens ingeniører fra Tyskland, som har gjort stor suksess med VW Polo i rallysammenheng.

Med på laget er også svenske Johan Kristofferson, som kjørte inn til en sterk sølvmedalje under fjorårets rallycross-VM.

Her er Petter Solberg døden nær

Dropper Mercedes

Det siste året har Mercedes-importøren i Norge, Bertel O. Steen, vært en av Solbergs viktigste samarbeidspartnere. Spekulasjonene rundt valg av bilfabrikant til årets sesong har derfor vært mange. Og mye har tydet på at Mercedes A-klasse skal ha vært en hot kandidat.

Etter flere år bak rattet i Citroën DS3 er Solberg nå klar for VW Polo. Foto: Scanpix 
Etter flere år bak rattet i Citroën DS3 er Solberg nå klar for VW Polo. Foto: Scanpix 

Nå er det i stedet Volkswagen som satser store resurser på at Solberg kan gjenta VM-suksessen fra 2014 og 2015. Hvorvidt sponsoravtalen med Bertel O. Steen vedvarer er derfor uvisst.

Årets første VM-runde i rallycross braker løs 31. mars i Barcelona. I mellomtiden kan du se da vi besøkte verdensmesteren, og fikk en omvisning på hans private bilmuseum i Torsby:

Her er rallybil for vanlig vei!