Snart slutt – nå gjør de store endringer

Siste Jaguar F-type med bensinmotor. Se video:

Diger V8-motor, heftige kjøreegenskaper og et lydbilde få andre matcher.

Da får du en liten smakebit av hva Jaguar F-Type R byr på.

Her i Norge er det svært sjelden man ser nyeste generasjon F-Type på veien. De siste årene er det kun solgt et fåtall av den etter hvert legendariske bilmodellen.

Og snart blir F-Type enda mer eksotisk. Om kort tid er det nemlig slutt for sportsbilen, slik vi kjenner den i dag, med buldrende bensinmotor.

Se vårt møte med histories siste F-Type med bensinmotor øverst i saken.

F-Type R75 er utstyrt med 5-liters V8-motor. Den leverer 575 hk. 0-100 km/t: 3,7 sekunder. Toppfart: 300 km/t. Pris testbil: 2.278.900 kroner.
F-Type R75 er utstyrt med 5-liters V8-motor. Den leverer 575 hk. 0-100 km/t: 3,7 sekunder. Toppfart: 300 km/t. Pris testbil: 2.278.900 kroner.

Hyllest

Neste år er nemlig siste år bilen skal produseres med forbrenningsmotor. Og fra 2025 blir samtlige Jaguar-modeller helelektriske.

Før den tid, hyller Jaguar F-Type med noen eksklusive spesialmodeller: F-Type 75 og F-Type R 75 Special Editions heter de. Du kan velge mellom coupe eller cabriolet – samt firesylindret eller V8-motor.

Vi kjører sistnevnte som byr på voldsomme 575 hestekrefter, 700 Nm og én eksoslyd få er i nærheten av i dag – med mindre du gjør tilpasninger...

Her tester vi F-Type med miste motor – les testen

Se hva vi mener om Jaguars siste V8-hyllest her:

Store endringer

Jaguar er inne i den største omveltningen i selskapets historie. Etter mange forsøk på å gå fra nisje til volum, har de bestemt seg for å fullstendig endre strategi.

Heretter skal Jaguar være et eksklusivt, helelektrisk luksusmerke. Signaler tyder på at ambisjonen er å posisjonere seg på nivå omtrent med Bentley.

Dagens modellutvalg skal fases ut de neste årene. Først i 2025 kommer neste, helt nye Jaguar.