Snart klart for VWs nye status-SUV

Nye Touareg vises aller første gang i januar. Og - den skal bli billigere enn bilen den erstatter.

VW Touareg 2011 003 (Foto: Scoopy)
VW Touareg 2011 003 (Foto: Scoopy)

Disse data-illustrasjonene er en smakebit på hvordan andre generasjon VW Touareg vil se ut. Dagens modell har i praksis vært sluttsolgt ganske lenge og nå er det like før den nye vises for aller første gang.

Det skal etter alt å dømme skje på bilutstillingen i Detroit i begynnelsen av januar.

Har slanket seg

Touareg og søstermodellen Porsche Cayenne kommer begge i ny utgave neste år. Den største endringen i forhold til dagens modeller er at vekten skal radikalt ned.

Les mer om Touareg i Brooms bruktbilguide - klikk her.

Dette er noe samtlige bilprodusenter jobber med om dagen. For å få ned forbruk og utstlipp er det få ting som hjelper mer enn lavere vekt. Og på tunge SUV-er er det naturlig nok mer å gå på i forhold til mindre biler.

Starter på 800 000,.-

For Touaregs del blir det spekulert i en vektreduksjon på hele 300 kilo. Det er mye - og det blir spennende å se hvilke grep VW tar for å klare det.

Prissettingen blir også spennende. Lavere vekt og utslipp vil naturligvis påvirke avgiftene, det er derfor grunn til å tro at prisene kan bli en god del lavere enn i dag. Nå starter Touareg på like i overkant av 800 000 kroner.

Konsernbror Audi Q5 blir en tøff konkurrent. Les testen her:

Hybrid fra start

En ting som er helt klart, er at VW ikke har valgt å gjøre den mindre. Tvert imot: Neste Touareg vokser litt i alle retninger og ikke minst er det klart for en nyvinning som bør gjøre Touareg attraktiv for flere kjøpere: Nå får den nemlig mulighet til to ekstra seter bakerst.

Sannsynligvis blir de best egnet for unger, men sju seter er uansett attraktivt i denne klassen.

Nye Touareg skal komme i salg fra ettersommeren neste år. Og ryktene sier at en hybrid-utgave skal være på plass helt fra starten av. I tillegg kommer selvfølgelig moderne og utslippsvennlige bensin- og dieselmotorer.

Lillebror Tiguan er blitt en ekte folkebil. Les testen her:

VW-Touareg-2011-004 (Foto: Scoopy)
VW-Touareg-2011-004 (Foto: Scoopy)