Snart kan du kjøre denne i Norge

EØS-avtalen gjør at vi snart kan kjøre utenlandske leiebiler. Se hvor mye det koster for en Porsche 911 fra Tyskland.

P08_0892_a4
P08_0892_a4

Kun i spesielle situasjoner kan personer med adresse i Norge bruke utenlandske leiebiler i Norge. Og bryter du regelen, risikerer du i dag å måtte betale store summer om du blir tatt.

Dette kan det nå ble en endring på. Toll og avgiftssetaten går inn for å forandre reglene, etter at ESA - overvåkningsetaten i EU - i 2008 kom til at den særnorske regelen bryter mot prinsippet om fri flyt av varer.

Forslaget er nå på høring, og det får oss i Broom til å tenke på hvilke leiebiler vi snart kan kjøre i Norge.

Topp 10 kule leiebiler - les mer her

Tusenlapper å spare

2008-V50-skrått-forfra
2008-V50-skrått-forfra

Du kan for eksempel leie en Skoda Fabia én uke i april for 2410 kroner fra Arlanda i Stocholm av Avis, istedenfor tilsvarende bil for 4005 kroner på Gardermoen. Eller hva med å spare 2500 kroner ved leie av en Toyota Avensis stasjonsvogn?

Nei, med tanke på at du må komme deg til og fra Sverige for å hente leiebilen er nok dette mest aktuelt for de som bor nært grensen. Skal vi først reise langt for å hente bilen, ønsker vi noe skikkelig tøft.

Klikk her for å lese test av Volvo V50.

Porsche i Tyskland

Porsche Panamera
Porsche Panamera

Da kan det være en god idé å ta turen til Tyskland. Der får du en uke med Porsche 911 og 1400 km inkludert for 10 208 kroner. Du kan for eksempel hente den i Ahrensburg, kjøre 90 kilometer til Kielfergen og ta den med til Norge. Siden det koster 8 kroner og 30 øre for hver ekstra kilometer er det billigere å ta båten enn å køre 800 km på motorveier i Tyskland, Danmark og Sverige, før du kommer til Norge.

Men skal vi være helt ærlige ville vi vurdert sterkt å heller ta en biltur i Europa. Det er nok av fine veier i alpene, og fortsatt fri fart på enkelte motorveier i Tyskland. .

Du kan også leie Porsche Panamera - les mer her