Snart kan du kjøpe denne hos Saab-forhandleren

Har du lyst på en 9-5 - eller kanskje noe langt heftigere?

Spyker
Spyker

Overtagelsen av Saab gir også nye muligheter for nederlanske Spyker. Nå skal de få sportsbilen C8 ut til helt nye kundegrupper

Dette kommer godt med for Spyker som i dag har bare 35 forhandlere. I løpet av 2010 skal antallet økes til 60 og neste år håper man å ha på plass så mange som 90 utsalgssteder.

Stordriftsfordeler

Samarbeider stopper ikke der, Spyker vil også benytte seg av Saabs stordriftsfordeler ved innkjøp av deler, i første omgang er det elektriske komponenter som viskermotorer osv.

Selv om de skal selges fra samme lokaler som Saab, vil Spyker vil være økonomisk uavhengige av svenskene og skal tjene sine penger på egenhånd.

Aldri tjent penger

I fjor solgte Spyker beskjedne 36 biler og driften har nesten uten unntak vært preget av røde minustall. Med håpet er at samarbeidet med Saab skal kunne snu dette.

- Spyker skal bli profitabelt med mye hjelp fra Saab. Jeg synes det er vidunderlig at selskapet som reddet Saab også kan tjene på det i sin egen business, sier Spyker-sjef Victor Muller til bransjenettstedet autonews.com.

Finn ut her: Hvem er egentlig Spyker:


Spyker-Saab[1]
Spyker-Saab[1]