Snart har de kjørt i 24 timer

Henrik og Knut forsøker å komme til Kirkenes på en tank. Nå er de i Nord-Finland.

Mondeo finland (Foto: Privat)
Mondeo finland (Foto: Privat)

– Dette går utrolig bra! I går ettermiddag satt vi og ni-stirret på snittforbruksmåleren i bilen og kunne glede oss over at det ble stadig hyggeligere tall. Rundt Sundsvall falt den helt ned på 0,33 liter/mil. Og der har den vært siden!

Lørdag formiddag startet Henrik Borchgrevink og Knut Wilthil på turen fra Oslo til Kirkenes. Målet er å klare de 1820 kilometerne på én tank diesel – det vil si at snittforbruket ikke må overstige 0,38 liter/mil. Bilen de kjører er en Ford Mondeo stasjonsvogn med 2-liters dieselmotor på 115 hk.

Her kan du lese mer om rekordforsøket:

Skikkelig kick

Knut og Henrik holder humøret oppe - selv om de snart har kjørt bil sammenhengende i 24 timer! (Foto: Privat)
Knut og Henrik holder humøret oppe - selv om de snart har kjørt bil sammenhengende i 24 timer! (Foto: Privat)

At det er god stemning i rekordforsøks-Mondeoen på søndag formiddag er ikke vanskelig å høre – selv på en hakkede telefonlinje fra ødemarka nord i Finland. Henrik Borchgrevink og Knut Wilthil har snart kjørt sammenhengende i snart 24 timer. Men de høres alt annet enn trøtte ut:

– Nei, dette er et skikkelig kick. Vi har forsøkt å småduppe litt på skift, men dette er altfor moro til at vi kan sove fra opplevelsen. Alt har virkelig gått på skinner, og det var en fantastisk opplevelse å få med seg overgangen fra natt til dag her oppe, forteller Henrik.

Stappende mørkt

– Mye trafikk?

– Ha he. Nei! Det er nesten ikke biler her i det hele tatt. Derfor var det nesten et lite sjokk da det plutselig lå to biler bak oss i femtiden i morges. Rene trafikkorken i forhold til det vi har vært vant til så langt.

– I natt var det forresten så stappende mørkt at det var vanskelig å få med seg om veien gikk opp eller ned. Dermed blir det litt tricky å beregne kjørestilen. Men det har også vært det eneste "problemet". Ellers har absolutt alt vært vellykket.

Nøysom familiesuksess: Les testen av Ford Mondeo her

Sjekke og beregne

Ser du denne bilen i løpet av helga? Da håper vi du knipser et bilde og sender til redaksjonen@broom.no. (Foto: Privat)
Ser du denne bilen i løpet av helga? Da håper vi du knipser et bilde og sender til redaksjonen@broom.no. (Foto: Privat)

– Og dere blir ikke lei av å sitte og kjøre i 70 km/t så lenge?

– Nei, tvert imot. Vi liker jo begge å kjøre bil og når du i tillegg har en utfordring som denne, blir det bare moro. Vi har brukt utrolig mye tid å sjekke skjemaer og beregne og holde oversikten. Og så blir det naturligvis også mye bilprat. Det skulle jo bare mangle!

2000 kilometer?

Etter 1246 kilometer, viser dieselmåleren i Mondeoen litt under halv tank. I praksis ser det akkurat nå ut som de vil klare Kirkenes i kveld med veldig god margin. Men hva skjer da?

– Vi har jo egentlig gledet oss veldig til å ta en øl i Kirkenes klokka sju i kveld. Men hvis vi fortsatt har diesel igjen på tanken, skal vi ikke gi oss der. Da blir neste mål å klare 2000 kilometer på én tank og da er det vel bare å kjøre i vei videre. Vi skal ikke ta noen ting for gitt ennå. Men det hadde selvfølgelig vært utrolig moro å få til det også, sier rekordforsøk-gutta.

LES OGSÅ: Mange biler bruker mye mer enn de skal

Her er beviset: Snittforbruk på 0.33 liter/mil så langt på turen. (Foto: Privat)
Her er beviset: Snittforbruk på 0.33 liter/mil så langt på turen. (Foto: Privat)