Slik vil de lage annerledes luksusbil

Helt ny Espace - her er de første bildene.

Det er sporty linjer over nye Espace - som nå går bort fra å være rendyrket flerbruksbil.
Det er sporty linjer over nye Espace - som nå går bort fra å være rendyrket flerbruksbil.

De franske bilprodusentene sliter tungt når det gjelder luksusbiler. Her er det tysk premium som gjelder for de fleste kundene.

Å konkurrere på tyskernes premisser er neppe smart – og det er det Renault har tatt konsekvensen av når de viser fra sin nye Espace for aller første gang.

Bilen skal debutere på bilutstillingen i Paris neste uke. Og dette er en svært viktig modell for Renault.

Drømmebil for storfamiliene - eller?

SUV-faktor 

I praksis har Renault manglet en toppmodell i mange år. Nå satser de på at Espace skal klare å ta den posisjonen. 

Der Espace i flere generasjoner har betydd en ganske tradisjonell, men rommelig flerbruksbil, har den nye utgaven fått en betydelig SUV/crossover-faktor. I praksis blir nye Espace betegnet som en mellomting mellom flerbruksbil og SUV.

Renault-SUVen ble et skikkelig mageplask

Mer eksklusiv

På den måten får Renault en bil som kan appellere til langt flere kjøpere enn i dag. Dessuten får de en modell de sårt har savnet i mange år.

De franske bilprodusentene har ikke fulgt med i SUV-timen og har gått glipp av veldig mye salg og inntekter etter hvert som SUV-salget nærmest har eksplodert.

Det er ventet at neste Espace også skal bli mer eksklusiv og påkostet enn dagens modell. Det gjelder ikke bare design – men også ting som kjøreegenskaper, komfort, støydemping og materialkvalitet i interiøret. Her skal det blant annet være utstrakt bruk av treverk og aluminium.

4x4? 

I praksis skal den utfordre biler som Mercedes ML, BMW X5 og Audi Q7, og neste generasjon Volvo XC90.  Det er ambisiøst - og vil kreve svært mye av bilen.

Det er foreløpig ikke kjent om Renault vil tilby nye Espace med firehjulstrekk. Men det er å finne på det som blir en nærliggende konkurrent. Når Ford neste år kommer med en helt ny utgave av sin S-Max er 4x4 blant valgmulighetene. S-Max kommer også i en eksklusiv utgave kalt Vignale, en bil som konseptmessig ligger svært nært opptil nye Espace.

Les mer: Skal skjemme bort familier som trenger mye plass

Denne raringen kan være et skikkelig bruktbil-kupp