Toyota Prius
Toyota Prius

Slik stopper du en bil som løper løpsk

Ny dag og ny skrekkhistorie om Toyota. Brooms bilekspert skjønner ikke helt hva som skjer.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Even spør:

Hallo Benny har igjen lest om Toyotaer hvor gassen henger seg opp og lager ulykker. Nå sist skjedde det i Norge. Det jeg ikke skjønner er hvorfor folk ikke setter den i fri? Prius har vel en automatkasse som også har en fri-funksjon. Eller mangler den dette? Vet du svaret?

Benny svarer:

Hei Even. Ja, tror jeg vet svaret på dette og jeg må innrømme at jeg også klør meg litt i hodet når jeg hører disse historiene.

Det er tre måter å stoppe en Prius på hvis dette skulle skje: Å bremse, sette bilen i fri - eller rett og slett slå av motoren på bilen. Alle disse tre vil løse problemet. Dermed skjønner jeg ikke helt hva som skjer når folk sier de helt mister kontrollen over bilen.

Det er kanskje lett å være bedreviter på dette området - og lett å ha "fasiten" når man ikke sitter midt oppe i det - men likevel synes jeg dette er veldig rart. Det bør jo være en forutsetning for å ha førerkort at man vet hvordan man bremser en bil eller for den sakens skyld setter den i fri.

Hybrid-pioneren: Les testen av Prius her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her