Slik sparer du penger på dekkene

Prisene varierer enormt for de samme dekkene.

PS dekk alder
PS dekk alder

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo vi skal ha nye sommerdekk nå og ser på et av de merkene som gjør det best i dekktestene rundt omkring men er usikker på hvordan jeg gjør best kjøp. Har hørt at det er mye å spare på å velge riktig og det har ikke tatt meg lang tid å oppdage at prisene varierer mye. Har dere et godt råd til hvordan man gjør best kjøp her?

Del med Facebook-vennene dine

Benny svarer:

Hei du. Dette er et kjent og kjært tema som dukker opp minst to ganger i året.

Det er helt riktig at prisene på dekk varierer mye. Hopper du på det første og "beste" tilbudet, kan du risikerer å betale mye mer enn du egentlig behøver å gjøre. Det er dyrt å ha bil, da gjelder det å spare der man kan.

De siste årene har det kommer flere store aktører inn på markedet. Det har gjort sitt for å presse prisene og ofte er det nettopp hos en av disse du gjør de aller beste kjøpene. Men det er ikke nødvendigvis slik heller. De store aktørene tjener naturligvis på at de har høy omsetning og kan gjøre store innkjøp. Men det er mange småfirmaer som driver svært effektivt og som i praksis kan matche dem på pris.

Min "oppskrift" er som følger: Velg ut to eller tre konkrete dekk du har lyst på (her bør du ta utgangspunkt i et par dekktester, les deg opp til hvem som gjør det best). Så tar du en sjekkerunde på internett og gjerne på telefon. Her er det viktig å be om "sluttprisen". Du skal ha prisen på fire dekk, montert på bilen, ferdig avbalansert.

Noen legger seg lavt på prisene til selve dekkene, men tar mer for å sette dem på felg og legge på bilen din. Derfor er det viktig at du får med alt i pristilbudet. Da er det også enkelt å sammenligne de ulike tilbudene.

Sjekk med tre-fire ulike firmaer og ta gjerne en telefon tilbake hvis du føler at det kan være mer å gå på. Du kan ikke få noe verre enn et "nei". Det er også smart å gjøre dette enten før eller etter det store rushet. Når en dekkforhandler har kø langt borti gata, er det ikke like aktuelt å gi gode rabatter som når det er stille i butikken.

Lykke til - følger du disse rådene bør du kunne få en god pris på de nye dekkene dine!

Alt du trenger å vite - her er Brooms dekkskift-seksjon


Del med Facebook-vennene dine

Hengerfeste: Hvordan kan dette koste over 15.000 kroner?


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Ett merke knuser konkurrentene

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: