Slik skal de følge opp en norsk storselger

Skoda kommer med tre nye elbiler.

Skoda har stor suksess med elbilen Enyaq i Norge. Bilen kommer i to utgaver. Først ut var en tradisjonell SUV-versjon, så fulgte en mer sporty coupe-utgave etter.

Men det stopper langt fra der. Skoda har akkurat annonsert at de skal lansere tre nye ebiler de neste årene. Blant disse er en bil som kommer til å bli svært interessant for Norge: Nemlig sjuseteren VISION 7S. Skoda forteller nå at denne vil ha WLTP-rekkevidde på 600 kilometer og en ladehastighet på 200 kW.

Milliardinvesteringer

Martine Behrens er ny direktør for Skoda i Norge.
Martine Behrens er ny direktør for Skoda i Norge.

For å få til dette, skal Skoda investere over 50 milliarder kroner i elektrisk mobilitet de neste fire årene.

– Nytt design skal bidra til å markere enda tydeligere hva vi står for: Moderne og funksjonelt design, smarte løsninger og en digital brukeropplevelse. Vi skal ha et solid utvalg elbiler som dekker alle behov: En liten og nettere elbil, en kompakt SUV og en syv-seters familiebil, forteller påtroppende Skoda-direktør Martine Behrens.

Skoda hadde en av Norges billigste elbiler

Nytt designspråk fra Skoda, det merkes også godt i fronten.
Nytt designspråk fra Skoda, det merkes også godt i fronten.

Resirkulerte dekk

Det nye designspråket vil gradvis innføres fra starten av neste år.

Konseptbilen VISION 7S kommer med flere nyheter. Her er blant annet støtfangerne laget av holdbare, resirkulerte dekk. Dette materialet er også brukt i hjulbuene. Syv vertikale luftinntak er integrert i fronten, og leder luft til kjølesystemet og bremsene. VISION 7S har også ni vertikale luftuttak i støtfangeren bak.

Den rette taklinjen synker svakt bakover, og går over i en markert takspoiler for aerodynamisk effektivitet.

Her finner du MASSE godt Skoda-stoff

Interiør med to ulike modus, her benytter Skoda også muligheten til å tenke nytt på flere områder.
Interiør med to ulike modus, her benytter Skoda også muligheten til å tenke nytt på flere områder.

Avslapningsmodus

Innvendig er de fleste materialene fra bærekraftige kilder, og skal være svært holdbare. For eksempel er gulvet laget av resirkulerte dekk og stoffene av 100 prosent resirkulert polyestergarn.

Interiøret er satt til to ulike konfigureringer: Kjøring og avslapning. Den 14,6 tommers store touchskjermen er orientert vertikalt for best mulig betjening. Når du lader eller stopper, kan «Relax Mode» velges med ett trykk på knappen i senterkonsollen. Da trekkes ratt og instrumenter bort fra føreren og passasjerene, for å gi bedre plass, og skjermen orienteres horisontalt.

Passasjerer på andre og tredje rad kan feste telefoner magnetisk på baksiden av setet foran. Man kan også skrive på stoffet med fingeren – for å gi en kort beskjed, eller la barna lage små tegninger.

Denne Skodaen var rett og slett et lite kupp

Skoda lover rekkevidde på over 600 kilometer og høy ladehastighet.
Skoda lover rekkevidde på over 600 kilometer og høy ladehastighet.

Mye bil for pengene

Plasseringen av barnesetet er også innovativ, dette er montert på den sikreste plassen i bilen, integrert i senterkonsollen. Som tilvalg kan et ekstra interiørkamera i taket gi bilder av barnet på infotainment-skjermen.

VISION 7S har dessuten praktiske ryggsekker som kan festes magnetisk til setenes bakside, slik at de er lett tilgjengelige på familieutflukter.

Så langt vet vi ikke noe om priser på denne modellen. Men det er ingen ting som tyder på at Skoda skal gå bort fra prinsippet om å gi svært mye bil for pengene. Dermed kan vi også anta at den blir gunstig priset i forhold til mange av konkurrentene.

– Enkelt: Det er denne du skal ha!

Elektrisk sjuseter er neste modell ut fra Skoda, den bør kunne bite godt fra seg på det norske markedet.
Elektrisk sjuseter er neste modell ut fra Skoda, den bør kunne bite godt fra seg på det norske markedet.

Video: Dette er kanskje årets beste SUV-kjøp