Slik så bilen ut etter fergeturen

Dette synet møtte bileier Fredrik da han skulle kjøre i land.

Tilsølt: Fredrik Østbergs to år gamle BMW så ikke spesielt vakker ut etter å ha blitt oversprøytet med varm avfallsolje  (Foto: Privat)
Tilsølt: Fredrik Østbergs to år gamle BMW så ikke spesielt vakker ut etter å ha blitt oversprøytet med varm avfallsolje (Foto: Privat)

Vi vet ikke hva som skjer videre, sier bileier Fredrik Østberg fra Larvik, som fikk sin BMW tilsølt av olje på «Superspeed». Det skriver Østlands-Posten.

En ansatt om bord fikk den varme oljen på kroppen, men skal ikke ha blitt alvorlig skadd. Mens familien fra Larvik koste seg på ferja til Hirtshals, sto oljespruten rett ned på den to år gamle BMW-en.

Overtrykk i ledning

– Det var vår bil det gikk verst ut over, den sto rett under ledningen som sprakk. Jeg måtte kjøre bilen ut selv etterpå, forteller bileier Fredrik Østberg.

Han var på tur med syv familiemedlemmer til Hirtshals da hans bil ble utsatt for oljesølet. – Jeg ville helst ikke starte bilen, for å unngå å få oljen i ventilasjonsanlegget. Da jeg åpnet bildøra ble det olje på både setene og klærne, sier Østberg, som ikke fikk innvilget sitt ønske om å fjerne bilen med kran.

– Overtrykk i ledningen som fører avfallsolje til land gjorde at oljen strømmet ut da ventilen ble åpnet, sier presseansvarlig i Color Line, Helge Otto Mathisen.

Vet ikke hva som skjer

Oljen blir renset om bord etter bruk, for så å bli sendt i land for destruering. Det som sprutet ut over de åtte bilene var nyrenset restolje, og den skal ha vært varm. Da bilene kom til kaia i Hirtshals ble de raskt vasket. En av bilene var så tilsølt at den ble sendt til et bilverksted i Hirtshals. Familien til Østberg returnerte til Larvik med ferja senere samme dag.

– Nå vet jeg ikke hva som skjer videre, sier Østberg, som har plassert bilen hos Larvik Billakkering AS i påvente av svar fra forsikringsselskapet. Ifølge Helge Otto Mathisen ble informasjonsbrev sendt til de åtte forulempede bileierne på torsdag.

– I brevet vil de det angår få informasjon om hvordan de skal gå fram med sine forsikringsselskap, sier han. – Alle skadene vil selvsagt bli erstattet, forsikrer Mathisen.

Ikke alvorlig skadet

Personen som fikk den varme oljen over seg, var ifølge Mathisen en ansatt om bord som åpnet ventilen.

– Han ble undersøkt av lege umiddelbart, og ble så med skipet tilbake til Larvik. Han er ikke alvorlig skadet.

Du kan lese mer om bil og trafikk på op.no - klikk her