Slik pruter du på bil

Her er noen triks som kan komme godt med nå du er på biljakt.

Det kan være mye å hente når det gjelder å prute på biler   både nye og brukte. Men det er helt klart smart å sette seg litt inn i markedet først. Det er nemlig ikke like enkelt på alle merker og modeller. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)
Det kan være mye å hente når det gjelder å prute på biler både nye og brukte. Men det er helt klart smart å sette seg litt inn i markedet først. Det er nemlig ikke like enkelt på alle merker og modeller. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hans Henrik spør:

Hei vi er i kjøpemodus og skal ha ny bil til rundt 400 000-450 000 kroner. Ikke innbytte, da eldstesønnen skal overta bilen vi har i dag. Spørsmålet mitt er om du har noen gode tips til hvordan vi gjør et best mulig bilkjøp.

Hvordan pruter man best på en nybil? Er det spesielle triks eller knep jeg bør bruke? Spesiell merker der rabattene sitter løst?

Er jo opptatt av å gjøre et best mulig kjøp og hører stadig om de som har gjort "røverkjøp" på nybil. Ser at du selv har mangeartet bakgrunn fra bilbransjen, så kanskje du kan hjelpe litt på vei? På forhånd takk!

Benny svarer:

Hei Hans Henrik. Dette spørsmålet er det nok mange som stiller seg, ja. Har nok ikke "fasiten" jeg heller, men her skal du få noen gode råd. Først: Det at du ikke har innbyttebil er positivt, det gjør det enklere å være konkret på prisen til bilen du ønsker å kjøpe.

Når du har funnet ut hvilken bil du er ute etter, skal du kontakte flere forhandlere og be om et skriftlig tilbud. Da har du et utgangspunkt - slik at du kan forsøke å presse prisene ytterligere.

Få med ekstrautstyr

Kanskje har en forhandler flere eksemplarer av samme modell stående, da er de gjerne klare for å bli kvitt den og kan fire på prisene.

Husk også at det ofte er enklere å få med ekstrautstyr "i prisen" enn å få store rabatter på selve kjøpesummen. Dette koster forhandleren mindre i innkjøp, men for deg blir besparelsen den samme.

Sett gjerne opp en liste over utstyr du har lyst på. Husk også at felger og dekk ofte kan være kostbare hos en forhandler.

Kurante biler

Joda, enkelte merker er nok mer villige enn andre til å gi rabatter. Dette henger ofte sammen med hvor kurante bilene oppfattes på markedet. På bestselgere og biler "alle" vil ha, er det vanskeligere å få et godt tilbud enn på biler som kanskje lever et mer anonymt liv.

Dessverre er det jo også gjerne slik at det er disse bilene som taper seg mest i verdi etter en stund.

Håper dette er til litt hjelp. Lykke til videre med bilkjøpet!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her: Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljakt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide - klikk her: