Slik gikk det da politiet stoppet en ekte skurk

Denne bilen skiller seg ut i trafikken.

Rune Johan Alexandersen  får mye oppmerksomhet for den gamle svarte og hvite Volvoen sin. Den kan se ut som en gammel politibil, og det er nok ikke heeelt tilfeldig! . Foto: UP/an.no/AMEDIA.
Rune Johan Alexandersen  får mye oppmerksomhet for den gamle svarte og hvite Volvoen sin. Den kan se ut som en gammel politibil, og det er nok ikke heeelt tilfeldig! . Foto: UP/an.no/AMEDIA.

Forrige uke gjennomførte Utrykningspolitiet (UP) en rekke fartskontroller.

Kontrollene var annonsert godt på forhånd, i håp om å redusere antall reaksjoner.

Skurke-bil

En av dem som hadde fått med seg at UP skulle være ute denne dagen, var Rune Johan Alexandersen fra Brønnøysund, Det skriver Avisa Nordland.

Derfor stilte han seg opp på Fauske med Volvoen sin, som han har pyntet med påskriften "SKURK".

Dette fikk UP-patruljen på Fauske med seg, og bestemte seg for å ta en prat med den humoristiske sjåføren.

– Patruljen stoppet opp og snakket med sjåføren. De synes det var et komisk påfunn, og tok derfor bilde av bilen og la det ut på Facebook-siden vår, sier UP-sjef i Nord-Norge Geir Marthinsen til an.no.

Han forteller at sjåføren ikke hadde gjort noe galt.

– Det var nok ingen skurk i den bilen, bare en med mye humor, ler Marthinsen.

Fikk alkometer

Selv forteller Alexandersen at han ofte blir stoppet av UP.

– Jeg har kjørt med skurke-logoen i ett når nå, det er bare morsomt. UP synes tydeligvis også det, for jeg har blitt stoppet flere ganger på grunn av det.

Han hadde gjort vognkortet og førerkortet klart til UP, før de snakket med ham.

– Jeg har alt på stell, selv om det kan virke som om at jeg er en skurk med en sånn bil. Jeg får mange blikk i trafikken for å si det sånn.

Sjåføren fikk ros og et alkometer av UP.

–Det skal jeg bruke, men det er litt skuffende at alkometre alltid blir rettet mot meg. Jeg er nok egentlig ikke drømmesjåføren til UP, humrer han.

Skuffet UP-sjef

En rekke sjåfører fikk bot eller mistet førerkortet torsdag. Det er UP-sjefen skuffet over.

– I Nordland, Troms og Finnmark fikk 137 sjåfører bot, og fem mistet lappen. Det er skuffende at folk kjører slik, spesielt når vi så tydelig hadde annonsert at vi kom til å være på veiene. Vi hadde derfor forventet at flere ville kjøre ordentlig.

UP-sjefen forteller at de annonserte kontrolldøgnet for å avskrekke og avdekke.

– Det er målet med kontrollene våre. Enten har folk ikke fått med seg at vi skulle ha så mange kontroller, eller så har de bare ikke tatt hensyn. De fleste er flinke og forholder seg til veibestemmelsene, men det er alltid noen som ikke gjør det og tar en stor risiko, avslutter han.

Flere bil og motorsaker fra an.no finner du her:

Les også: Moro-bilen begynner å bli billig