Slik finner du ut hvor mye bilen er verdt

Dette er viktig både når du skal kjøpe og selge. Se hva Brooms bilekspert sier.

Illustrasjonsfoto: Scanpix.
Illustrasjonsfoto: Scanpix.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo Benny. Vi skal selge vår Volvo V50 stasjonsvogn med 2-liters diesel nå. Den skulle egentlig byttes inn, men så fikk vi et tilbud fra forhandleren av den nye (Toyota) som jeg syntes var nesten skammelig dårlig. Det jeg bare lurer på er hvordan vi kan finne ut hva som er riktig pris for bilen vår før vi legger den ut. Finnes det noen oversikter her? Mvh Grete og Ivar.

LES OGSÅ: Slik får du best pris for bilen din

Benny svarer:

Hei på dere! V50 er en litt vanskelig bil å prissette på brukmarkedet nå, ettersom den har gått ganske mye ned i nypris pga nye og avgiftsgunstige motorer. Dere er nok ikke de eneste som har blitt overrasket over litt "smålige" innbyttepriser.

Men til spørsmålet: Bransjen har selv noe vi kaller "rødboka" som baserer seg på en overikt over "på-ruta"-priser hos forhandlere. Dette gir en viss pekepinn, men jeg og mange med meg har nok gått over til å heller sjekke prisbildet på de viktigste nettstedene for kjøp og salg av bil.

Det er her du kan føle markedet på pulsen - og her får du også en veldig bra pekepinn på hvor du bør legge deg når det gjelder pris.

Gå inn og se på hva som ligger ute av tilsvarende biler, tenker da både på årsmodell, motor, kilometerstand og utstyrsnivå. Husk at forhandlerbiler generelt sett er dyrere enn de fra private, både på grunn av tilstandsrapport/garanti/mulighet for innbytte/finansiering osv. Derfor er det privatselgere som vil være de mest riktige å sammenligne seg med.

Det beste salgsargumentet er og blir pris. Hvis det ikke er noe annet som skiller deres bil fra alle andre, er det mest effektivt å legge seg relativt lavt, i alle fall hvis et hurtig salg er viktig.

Lykke til med salget!

Her får du full oversikt før du kjøper: Brooms bruktbilguide

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Har du synspunkter? Skriv i kommentarfeltet under: