Slik får du varm bil i vinterkulda

Gruer du deg for å starte bilen om morgenen? Her er varme-rådene:

vinterbilde
vinterbilde

Det er mange som i disse beinkalde vinterdagene gruer seg for å starte dagen bak rattet i en gjennomfrosset bil. Her får du rådene som gjør at det blir hyggelig å sette seg inn i bilen:

For de fattige: En vifteovn

Pris: Fra ca. 200 kroner :

Har du tilgang på strøm, har en skjøteledning og en vifteovn? Ja da har du det trenger for å få varme inni bilen. Dette er en ”jalla-løsning” som neppe hverken Nemko eller forsikringsselskapene er glade i. Lov bare at du IKKE sier du har fått dette rådet av meg...

Du setter på ovnen litt før du skal av gårde, og så er bilen varm inni og kanskje også isfri på rutene før du skal av gårde. Men kle deg godt likevel. Er det skikkelig kaldt ute, blir det også kaldt inne i bilen før motoren begynner å avgi noe særlig varme. Men du slipper å fryse i starten!

Drømmer du om en søt bil? Les test av Fiat 500 her

tegneserie
tegneserie

For de med jobb og fast inntekt: Motorvarmer

Pris: Fra ca. 4000 kroner:

Dette er en langt mer holdbar løsning. Motorvarmeren forvarmer motoren slik at den starter lettere og raskt gir varme. Bygger du i tillegg ut med en vifte inne i bilen, er det varmt her også når du setter deg inn. Denne jobben kan du gjøre selv, men jeg anbefaler absolutt at du heller betaler fagfolk for å gjøre det.

Du får en liten diskret plugg nede på støtfangeren foran. Så er det bare å koble seg på nærmeste stikkontakt. Kjøper du et tidsur (trenger ikke koste stort), kan du også slippe å gå ut og sette i gang varmeren tidlig på morgenen. Her kan du også koble til en batterilader hvis du vil, slett ikke dumt for å forebygge batteriproblemer.

Kald, men bemidlet: Bensin/dieselvarmer

isbil
isbil

Pris: Fra ca. 15 000 kroner:

Her bygger du inn en enhet som bruker bilens drivstoff og varmer opp bilens kjølevann og starter varmeapparatvifta, slik at du har både varm motor og varm kupe når du setter deg inn og skal kjøre.

Kan bygges ut med brukervennlige løsninger. Du kan starte den med en fjernkontroll eller du kan ringe varmeren for å få den til å starte. Kjempesmart løsning som bruker lite drivstoff – dessuten er du helt uavhengig av strøm. Funker altså like bra på snaufjellet som utenfor bygården. Men det koster!

Har du allerede forvarmer?

Flere og flere av dagens biler – særlig de med diesel - levers med forvarmer. Altså en motor/ tilleggsvarmer som går på bilens drivstoff og ikke på strøm. På de fleste modellene kan denne bygges ut, slik at du får en fullverdig programmerbar og fjernstyrt motor og kupevarmer. Prisene her varierer veldig mye fra merke til merke, sjekk med forhandler.

Seriøst blakk? Da kan dette være løsningen

Det aller billigste er å kjøpe et helt vanlig sitteunderlag. Legg det på badegulvet, eller et annet gulv med varmekabler en stund. Ta det med ut i bilen og sett deg på det når du skal ut å kjøre. Du får ikke varm bil av det, og du blir fortsatt kald på fingrene – men stumpen holder seg i alle fall god og varm. Ikke er det dyrt heller. Ca 25 kroner i nærmeste sportsbutikk.

Tenker du på å bytte bil? Sjekk vår bruktbilguide her

Jaguar-med-genser
Jaguar-med-genser