Slik endte første dagen med førerkort

Tenåringsgutten havnet på taket med mammas bil.

Her endte ferden   på taket langt ute på jordet. Gutten i tenårene hadde fått førerkortet tidligere samme dag. (Foto: Kai Nikolaisen, lofotposten.no/ANB)
Her endte ferden på taket langt ute på jordet. Gutten i tenårene hadde fått førerkortet tidligere samme dag. (Foto: Kai Nikolaisen, lofotposten.no/ANB)

Litt før midnatt, natt til torsdag, fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt av veien i Kråklia på Vestvågøy i Lofoten. Bilen var på tur mot Valberg og i en knapp sving har sjåføren mistet kontroll over bilen som etter en kort flygetur havnet på et jorde nedenfor veien. Det skriver Lofotposten.

– En UP-patrulje som var i nærheten ble sendt til stedet. Da de ankom var sjåføren, en gutt i slutten av tenårene, brakt til sykehuset. Vi har fått opplyst fra sykehuset at han ble innlagt til observasjon, men skal kun ha pådratt seg mindre skader, sier lensmann Asbjørn Sjølie.

Mammas bil

Han forteller at politiet tok kontakt med eier av bilen.

-Det viste seg at det var gutten sin mor som eide bilen. Gutten hadde kjørt opp til sertifikat samme dag som uhellet skjedde, forteller lensmannen som sier at de har opprettet sak for mulig brudd på veitrafikklovens paragraf 3.

Etterforskes

Det er 80 kilometers sone på fylkesveien der ulykken skjedde.

– Kan høy fart være en av årsakene?

– I denne type trafikkuhell kan for høy hastighet være en årsak, men jeg må understreke at vi ikke har konkludert i denne saken, men vi har mistanke om at han ikke har vist nok aktsomhet.

Ikke førerkortbeslag

– Er det mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand?

­ Nei.

– Er førerkortet beslaglagt?

– Nei. Som sagt er saken fortsatt under etterforskning, og vakthavende politijurist vil i løpet av torsdag ta stilling til om førerkortet skal beslaglegges, opplyser lensmann Asbjørn Sjølie til Lofotposten torsdag formiddag.


Du kan lese mer om bil og trafikk på lofotposten.no – her:


LES OGSÅ: – Jeg ser i speilet. og skjønner at dette ikke kan gå bra