Slik avsløres en stor bilnyhet

Men er dette bevisst – eller mer uflaks?

Her er den: Volvos helt nye stasjonsvogn V90. Dette er bilen svenskene håper skal kunne utfordre de tyske premiumkonkurrentene i klassen.
Her er den: Volvos helt nye stasjonsvogn V90. Dette er bilen svenskene håper skal kunne utfordre de tyske premiumkonkurrentene i klassen.

Volvo er i gang med det som blir deres største modelloffensiv noensinne.

I år har den store SUV-en XC90 blitt helt ny. De neste fire årene skal Volvo komme med hele 14 (!) nye modeller, først ut av dem er en storbil som etter planen skal løfte Volvo opp på nivå med de tyske premiummerkene Audi, BMW og Mercedes.

Det blir ingen lett oppgave, men så synes det også klart at Volvo virkelig har gjort en grundig jobb her.

Lekkasje på nettet

Bilen er ventet å debutere om ikke lenge, og nå har vi akkurat fått en lekkasje på nettet som skal vise designet på den svært viktige stasjonsvogn-utgaven.

Så langt har mye tydet på at Volvo skulle la den debutere på bilutstillingen i Geneve i mars neste år. Men hvis denne modellbilen er ekte vare, ja så vet vi allerede nå akkurat hvordan den skal se ut!

Store planer: Her kan du lese mer om det Volvo har på gang

Stjal modellbilene

Det er den kinesiske nettsiden carnewschina.com som først publiserte bildene. Det kommer etter at nesten nøyaktig det samme skjedde med sedanutgaven S90 for noen måneder siden. Også der dukket bilder av en modellbil-utgave opp på nettet.

Den offisielle forklaringen den gangen, var at en utro tjener på modellbil-fabrikken hadde stjålet et lite antall eksemplarer. Og uten å vite at det var snakk om en bil som ennå ikke var i produksjon, la vedkommende disse ut til salgs på et rubrikknettsted. Og dermed skjønte noen våkne personer at dette var et scoop.

Les mer: Stor bilnyhet, avslørt av "biltyv"

Volvos viktigste

Hva som har skjedd denne gangen, er foreløpig ikke klart. Men spekulasjonene går allerede på at dette er en bevisst lekkasje fra Volvos side. At to modellbiler på rad skal "lekke" ut, det blir ansett som temmelig lite sannsynlig.

Uansett. Det vi får se her, er det som blir Volvos viktigste bil når den kommer på markedet. 

Designmessig er det ingen store overraskelser. Fronten er svært lik XC90, med de karakteristiske frontlyktene. Den kommer nok ikke til å ruve riktig like mye som XC90-fronten, men har absolutt særpreg.

Blir dyrere

Hekken har lange og smale baklys, som i kjent Volvo-tradisjon strekker seg opp mot taket. De går også rundt hjørnene bak, slik at de er synlige fra siden.

S90 og V90 bygger på samme plattform som XC90. Dette er Volvos helt nye storbilplattform, og vi kan vente oss at både sedan og stasjonsvogn blir blant de største bilene i klassen. Det betyr blant annet lengde på opp mot fem meter.

Innvendig skal disse modellene få mye av det prisbelønte interiørdesignet fra XC90, men med enkelte tilpasninger. 

Prismessig er det grunn til å vente at Volvo vil legge modellene et godt stykke over modellene de erstatter, dagens V70 og S80 – og mer på linje med de tyske premium-konkurrentene. 

Nå skal også Volvo utfordre Tesla 

Norges mest solgte stasjonsvogn – blir du overrasket?