Skoda Superb Outdoor: Dette kan være den nye perfekte familiebilen for nordmenn

Ny konkurrent til VW Passat Alltrack er klar.

Nordmenn elsker stasjonsvogner   og hvis de får litt plast over hjulbuene, litt høyere bakkeklaring og gjerne 4x4   så jubler vi. Nå har nok en modell fått crossover behandlingen.
Nordmenn elsker stasjonsvogner og hvis de får litt plast over hjulbuene, litt høyere bakkeklaring og gjerne 4x4 så jubler vi. Nå har nok en modell fått crossover behandlingen.

I vinter kom Alltrack-versjonen av VW Passat på markedet. En bil som i utgangspunktet er en Passat - men som er utstyrt med firehjulstrekk, plastdetaljer rundt hjulbuene, langs sidene, på fangere foran og bak - og som har fått litt ekstra bakkeklaring.

Denne typen røffere varianter av standardbilene har vist seg å være veldig populære. En trend som Subaru Outback i sin tid sparket i gang midt på 90-tallet.

Nå har omtrent alle merker med respekt for seg selv denne typen såkalte crossover-modeller.

Del med dine Facebook-venner

LES OGSÅ: Subaru Outback: Slik oppstod en helt ny trend

Nyheten på denne bilen er plasten rundt hjulbuene og fangerene foran og bak. I tillegg er den heve noe - og dermed blir den straks en
Nyheten på denne bilen er plasten rundt hjulbuene og fangerene foran og bak. I tillegg er den heve noe - og dermed blir den straks en

Ikke Scout

Skoda har allerede gjort det med for eksempel med Ocatvia og Roomster. Da har modellnavnet fått tilleggsbetegnelsen Scout.

Nå som det er storebror i familien sin tur, blir imidlertid navnet Superb Outdoor.

Superb er altså Skodas største modell. Og den kan sannelig måles opp mot de fleste hva gjelder både komfort, baksete- og bagasjeromsplass.

Dette, samt et elegant design, gunstig pris og god driftssikkerhet har gjort den til en salgssuksess. Nylig ble bil nummer 100.000 levert fra fabrikken.

Ingen fjellgeit

Den blir nå lansert som en nyhet - men i enkelte land har den imidlertid vært tilgjengelig en god stund allerede, for vi omtalte en slik Superb som lå på bruktbilmarkedet i Norge allerede i fjor.

En seriøs fjellklatrer vil vi imidlertid ikke si at Superben kan skryte av være, selv med den nye looken.

Her handler mye om image, og bare litt om reelle endringer fra en standardmodell.

SE VIDEO: Skoda Superb: Denne familiebilen lurer deg trill rundt

Forhjulstrekk

Riktignok skal bakkeklaringen være noe høyere enn standard, men utover det finnes det kun visuelle endringer i form av den typiske plastdekoren, samt litt annerledes fanger foran og bak.

Dessuten kan du, om du ikke trenger firehjulsdrift, bestille den med vanlig forhjulstrekk.

Motormessig står du fritt til å velge alt en vanlig Superb leveres med - bortsett fra miljømotoren Green Line.

Skoda Superb Outdoor.
Skoda Superb Outdoor.

LES OGSÅ: Test: Skoda Superb: Denne bilen er en ulv i fåreklær