Skoda Superb: Ganske uskyldig - men det er bare utenpå!

I går testet vi Superb på TV. Denne er noe helt, helt annet!

Her er den   Skodaen som fliser deg lett som bare det. Beklager, men med mindre du er den lykkelige eier av en superbil ala Lamborghini Aventador eller Bugatti Veyron, så blir du ydmyket av denne. Bilde fra www.youtube.com.
Her er den Skodaen som fliser deg lett som bare det. Beklager, men med mindre du er den lykkelige eier av en superbil ala Lamborghini Aventador eller Bugatti Veyron, så blir du ydmyket av denne. Bilde fra www.youtube.com.

Nylig testet Jan Erik Larssen Skoda Superb på Broom TV. Det er en bil han har mye positivt å si om.

Skoda har de siste årene knekt koden når det gjelder å lage familiebiler som både er pene å se på, har god plass og i tillegg er gunstig priset. Men noen voldsomme råskinn leverer de ikke.

Riktignok får du diverse RS-modeller - men selv disse er relativt moderat motorisert.

Har du en rimelig sprek bil, vil du derfor ikke nødvendigvis føle deg truet om en Skoda dukker opp i speilet bak deg.

Del med dine Facebook-venner

0-200 km/t på 13,3 sekunder

Men det har du grunn til å gjøre hvis Rothe Motorsport har vært borti bilen. De har nemlig tatt VWs 3,2-liters V6-er med turbo. Den samme som brukes i Golf R32. Denne har blitt fiklet med på en slik måte at det til slutt blir over 500 hestekrefter og 600 nm dreiemoment.

Resultatet er 0-200 km/t på bare 13,3 sekunder - mens 100 km/t er unnagjort på brennkjappe 3,8 sekunder. Det er nok til å parkere for eksempel BMW M5 - og for den del det meste annet på fire hjul.

LES OGSÅ: Anonym utenpå - men HØR LYDEN!

Sleeper

I motsetningen til mange andre tuningfirma, har ikke Rothe Motorsport gjort noen andre synlige modifiseringer enn 19" felger, bremser fra Audi RS6 og et nytt eksosanlegg.

Det bør vel trygt kunne klassifiseres som en såkalt "sleeper", altså en rå bil som ser ganske trøtt ut i utgangspunktet.

LES OGSÅ: Odd Rune kjøpte tilbake sitt gamle råskinn

Klikk på videovinduet under for å se verdens råeste Superb i aksjon:

Sjekk denne: Ikke tro på alt du leser!