Skoda Superb: Det er en grunn til at vi anbefaler stasjonsvogn ...

Tusenlappene du bruker ekstra er som regel en veldig god investering.

Skoda Superb er en av de mest praktiske og største stasjonsvognene du kan kjøpe. Den stor for nesten alt salget av Superb modellen.
Skoda Superb er en av de mest praktiske og største stasjonsvognene du kan kjøpe. Den stor for nesten alt salget av Superb modellen.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei!

Vi skal bytte vår Octavia etter å ha hatt den i tre år - liker å bytte da, før problemer kommer. Valget faller sannsynligvis på en Superb. I dag har vi stasjonsvogn, men trenger egentlig ikke så mye plass lenger når ungene har blitt større. Både bilselger og andre jeg har snakket med bil om mener allikevel at vi bør kjøpe stasjonsvogn, fremfor kombiutgaven.

Personlig synes jeg kombi ser lekrere ut og har også hørt at de støyer mindre enn en stasjonsvogn. Kombi koster også mindre enn stasjonsvogn og jeg har en følelse av at det kanskje er mulig å prute mer på den. Hva er ditt råd? Førjulshilsen fra Halvor.

Benny svarer:

Hei Halvor!

Interessant tema dette. Vi nordmenn er jo et stasjonsvognselskende folk, enkelte bilmodeller ser du bare unntaksvis i noe annet enn stasjonsvogn og Superb er en av dem. Det må være en god stund siden jeg har sett sedanversjonen av siste Superb.

Når jeg skriver sedan er det fordi Skoda selv kaller den det, til tross for stor bakluke. Her tror jeg at jeg må gi både bilselger og de andre du har snakket med rett. Jeg vil også anbefale deg å kjøpe stasjonsvogn, og det handler først og fremst om økonomi.

På bruktmarkedet vil nemlig en Superb sedan ha større verditap og være langt mer tungsolgt enn en stasjonsvogn.

På dette området følger nemlig nybil- og bruktbilmarkedet hverandre tett. Biler som selger mye som stasjonsvogn nye, har også stor etterspørsel etter stasjonsvogner når de blir brukte.

Tøffere Superb – sjekk denne!

Støyer mer

I nybilmarkedet skiller det rundt 15.000 kroner mellom Superb sedan og stasjonsvogn. Etter tre år har nok den differansen blitt atskillig større. Det vil si: Du sparer noen tusenlapper nå, men du må nok gi fra deg flere den dagen du skal selge/bytte inn bilen.

Ellers er det helt riktig at de fleste sedaner og kombier støyer mindre enn stasjonsvognene. I en stasjonsvogn har du jo i praksis bagasjerommet "inne i " kupeen, da stilles det høyere krav til støydemping hvis lydnivået skal være det samme. Til gjengjeld har du større plass og en mer fleksibel bil.

Det er godt mulig du kan prute mer på en Superb sedan, da kan det økonomiske regnestykket kanskje se annerledes ut. Men igjen: Du kjøper da i praksis en bil som vil være atskillig tyngre å bli kvitt.

Lykke til med valget!

LES TESTEN: Denne Superben er en ulv i Skoda-klær


Stort arkiv


Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!LES OGSÅ: Dette er en julegave fra norske politikere

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: