Skoda Superb Cross: Røff stasjonsvogn ingen andre har - ennå

Denne spesialutgaven av Skoda Superb med firehjulstrekk har du neppe sett før.

Klarer du å se hva som skiller denne Superben fra en vanlig, firehjulsdrevet Superb stasjonsvogn? Foto: Privat
Klarer du å se hva som skiller denne Superben fra en vanlig, firehjulsdrevet Superb stasjonsvogn? Foto: Privat

Da denne annonsen dukket opp, ble bilen benevnt som en "Scout" i tittelen. Altså varemerket på Skodas biler i "allroad-sjangeren" - som etter standard-formelen har innslag av "aluminium" som gir et litt mer robust ansiktsuttrykk under grillen, blanke speilhus, røff plast langs kanaler og hjulbuer, og litt ekstra markfrigang.

Helt greit det - rent bortsett fra at vi ikke trodde Superb fantes i Scout-versjon.

Et
Et

Og ikke fant vi tegn på at vi hadde sovet i timen heller, da vi forsøkte å google oss frem til svaret på gåten. Det nærmeste vi kom var at en Superb Scout var ventet å skulle vises i Geneve tidligere i år - men i farten husket vi ikke om vi hadde hørt om den faktisk dukket opp eller ikke.

Se annonsen her:

- Nei, noen slik bil fantes ikke i Geneve. Og jeg har ikke hørt om at den er på gang heller, med det forbehold at jeg har vært på ferie en uke nå, er tilbakemeldingen fra en Skoda-selgende kompis som for tiden tilbringer ferien med gjennomvåt kalesje og velbrukt øsekar utenfor sørlandskysten.

Ikke "Scout" - men "Cross"

På tide å gå til kilden. Vi ringer selger Espen Hagen hos Investco AS i Larvik.

- Hei, Broom.no her. Vi ser du skal selge en bil vi ikke visste at fantes - en Superb Scout. Hvordan har det seg?

- Det har ikke jeg hørt om heller. Men se, der står annonsen, ja. Hm... Vi er jo flere her. Jeg må sjekke litt - ringer deg straks, sier Espen.

Det er godt mulig at
Det er godt mulig at

Og det gjør han. Med et svar som igjen minner oss om at det norske bilmarkedet nok er litt mer snevert enn en del større markeder ute i verden:

For bilen er reell nok, kan han love. Og bildene lyver ikke. 2011-modellen med kun 2.000 kilometer på klokka er en av flere biler som Larvik-firmaet har reservert i Tyskland, og importerer på bestilling. Her kan man altså få seg en Superb stasjonsvogn som - høyst sannsynlig - ingen har maken til i Norge.

I hvertfall ikke ennå.

Les også: Nå melder Peugeot seg på i kampen også

- Bilen heter "Cross", og det er en utstyrspakke som leveres på Superb på diverse andre markeder fra og med årsmodell 2011, sier Hagen, og legger til at han ikke vet så veldig mye om detalj-forskjellene på denne og en vanlig, firehjulsdrevet Superb.

Men ut fra bildene ser den ut til å ha ganske nøyaktig de utseendemessige trekkene som man kunne forvente seg fra en "Scout" - om den fantes.

Etter "norsk smak"

Helt uavhengig av de ytre særtrekkene er det også en velutstyrt bil, med Elegance-pakke "i bunnen". 140-hesters TDI-motor, elektriske stoler, klima, navigasjon, skinn og automatkasse er på plass, og det samme er ganske sprelske felger inne i de plast-kantede hjulåpningene.

Til 549.000 kroner er denne bilen den dyreste Superb stasjonsvognen med firehjulstrekk på Finn.no når dette skrives. For den som vil ha en Superb som ingen har maken til vil nok ikke prisen være noen hindring. Foto: Privat
Til 549.000 kroner er denne bilen den dyreste Superb stasjonsvognen med firehjulstrekk på Finn.no når dette skrives. For den som vil ha en Superb som ingen har maken til vil nok ikke prisen være noen hindring. Foto: Privat

- En fin bil, slår Espen fast.

Det bør den være også, siden den er den klart dyreste Superb stasjonsvognen med diesel og firehjulstrekk på Finn når dette skrives. Men den er også helt alene om å være en "Cross", og det spesielle utseendet vil sikkert gjøre den populær blant alle de norske bilkjøperne som bekjenner seg til denne stilretningen.

Ikke på det norske programmet

I hvertfall inntil videre må de nemlig til Tyskland - eller i hvertfall ut av Norge - for å skaffe seg en slik bil.

Ikke noe utpreget
Ikke noe utpreget

- Ja, dette er ikke noe som står på det norske programmet, eller som vi kan bestille, sier vår bilselgervenn da vi igjen ringer opp og avgir rapport om gåtens løsning.

Del med Facebook-vennene dine!

Men han legger klokelig til at ting jo kan forandre seg. Selv om ferieværet utenfor sørlandskysten virker å være konstant vått i sommer...

Les også: "Cross Cabrio" - nå har Audi funnet frem boksåpneren...