Dette kommer til å bli en svært prisgunstig familiebil   men enn så lenge kommer den bare som sedan. Hvorvidt Skoda har planer om å lage en stasjonsvogn også vet ikke   men helt usannsynlig er det jo ikke.
Dette kommer til å bli en svært prisgunstig familiebil men enn så lenge kommer den bare som sedan. Hvorvidt Skoda har planer om å lage en stasjonsvogn også vet ikke men helt usannsynlig er det jo ikke.

Skoda Rapid: Dette kan være din neste familiebil

Ny prisgunstig modell forventes å bli en storselger.

Skoda har hatt suksess med modellutviklingen sin. Stadig bredere utvalg, gunstig pris og høy driftssikkerhet har truffet godt blant kundegrupper som ikke synes hvilken logo som er på panseret er det viktigste.

Nye Rapid plasserer seg mellom Fabia og Octavia i størrelse, med sine 4,48 meters lengde og 1,78 meter i bredde.

Den er foreløpig bare blitt vist som sedan, og det er uklart om andre utgaver, som for eksempel stasjonsvogn, kommer etter hvert.

Del med dine Facebook-venner

LES OGSÅ: Skoda Rapid: Denne blir råbillig

Skoda Rapid har vært på markedet en liten stund nå - og snart er det klart for stasjonsvogn i tillegg.
Skoda Rapid har vært på markedet en liten stund nå - og snart er det klart for stasjonsvogn i tillegg.

Rapid kommer i kjølvannet av den vesle bybilen Citigo - og skal bidra til en formidabel salgsøkning i årene framover. Målet er nemlig at det skal selges 1,5 millioner Skodaer i året innen 2018.

Vi vil presentere en ny modell hver sjette måned i årene framover, uttaler Skodas styreleder Winfried Vahland.

– Rapid blir viktig for vår vekst og vil gi oss god medvind i internasjonale markeder. Det er riktig bil til riktig tidspunkt, fortsetter han.

LES OGSÅ: Passat Alltrack eller Octavia Scout - hvilken bør jeg velge?

Misvisende

Bilen blir å finne hos forhandlere i Europa fra høsten av. Prisen i Norge er det ikke sagt noe om - men Skoda vil helt sikkert legge prisen lavt, i tråd med sin filosofi om å lage biler som er oppnåelige for folk flest.

Det er ikke sluppet informasjon om hvilke motorer som skal brukes heller, men små bensin- og dieselmotorer er nok det mest aktuelle her.

Skoda Rapid.
Skoda Rapid.

Synes du forresten navnet høres kjent ut? Ikke så rart, for det ble nemlig brukt på Skodas coupemodell som ble produsert mellom 1984 og 1990.

Vi skylder å gjøre oppmerksom på at hverken den eller den nye Rapid-modellen lever opp til navnet. Det er nok ikke farten som er bilens store styrke, for å si det sånn...

Klikk på videovinduet under for å se en reklamefilm for den helt nye modellen:

http://www.youtube.com/watch?v=_8TEysw9y_A&feature=player_embedded

TEST: Skoda Ocatvia 4x4: Rommelig stasjonsvogn leverer mye for pengene