Skoda planlegger superbillig bil

Plass til en hel familie og pris fra rundt 80 000 kroner. Men det er før norske avgifter.

PS billig skoda
PS billig skoda

Det begynner å bli noen år siden Skoda laget virkelig billige biler. Men nå satser de på å gjøre comeback i dette segmentet.

Tsjekkerne er nemlig i gang med å planleggingen av en helt ny bilmodell som skal ta opp kampen mot Renaults lavprismodell Dacia Logan. Denne er blitt en stor suksess, særlig i øst-Europa. Her har den stjålet salg fra mange merker, og ikke minst fra Skoda. Og det ønsker VW-gruppen nå å gjøre noe med.

Skodas styreformann Reinhard Jung bekrefter til bransjenettstedet autoweek.com at de skal bygge en bil som skal koste mellom 10 000 og 12 000 euro. Og den skal lanseres om to-tre år.

Dacia kommer også med en råbillig SUV - les mer her:

Billige løsninger

Jung har ikke gitt flere opplysninger om bilen, men ifølge tysk presse er det snakk om en bil på størrelse mellom dagens Octavia og Fabia. Den vil bruke mekanikk og deler fra dem begge - med fokus på billigst mulige løsninger.

Etter alt å dømme er det snakk om en kombi. Med dimensjoner omtrent som en Golf og med god plassutnyttelse, vil denne bilen være stor nok til å dekke bilbehovet til en "standard" familie med to voksne og to barn.

Fornuft på boks: Les testen av Fabia her:

Lave produksjonskostnader

Skoda vil helt sikkert ikke gå på akkord med sikkerheten, men til denne prisen kan de ta sjansen på å spare litt på materialvalg i interiøret og på ting som støydeming og komfortutstyr.

VW-gruppens rikholdige deleutvalg gir også store muligheter for mix & match. På en modell som denne trenger ikke alt være siste nytt. Det gjør at produksjonskostnadene kan holdes nede.

Ikke råd til nybil? Da skal du sjekke utvalget i Brooms bruktbilguide:

Skoda Fabia er en stor suksess for Skoda. Mye av mekanikken herfra skal brukes på den nye billig-Skodaen.
Skoda Fabia er en stor suksess for Skoda. Mye av mekanikken herfra skal brukes på den nye billig-Skodaen.