Liten og søt, Skoda Citigo, 2013.
Liten og søt, Skoda Citigo, 2013.

Skoda Citigo: Dette kan bli Norges billigste bil

Ny, søt og billig småbil på vei.

Etterspørselen etter småbiler med lavt drivstofforbruk, til en gunstig pris og med rimelige driftskostnader er økende. Citigo er Skodas bidrag til den trenden.

En bil i hvert eneste segment ser altså ut til å være mange bilprodusentenes mantra om dagen. Samarbeide bilmerkene imellom gjør dette både mulig og ikke minst billigere.

Deler DNA med VW Up

Synes du at du drar kjensel på silhuetten på Citigo, så stemmer nok det. Lille, søte Skoda Citigo deler nemlig mye DNA med VW Up.

Les mer om VW Up her:

Bilen er veldig kompakt, bare 3,56 meter lang og den har et hjul i hvert hjørne, noe som gjør at den innvendige plassen overraskende god. Høyden er på 1,48 meter og bagasjerommet skal kunne svelge unna 251 liter, og dette er også naturlig nok også likt med VW Up.

Det samme er grunnmotoriseringen. Mellom forskjermene finnes en 1-lites bensinmotor på enten 59 hk eller 74 hk. Begge motorene kjennetegnes ved at de er svært drivstoffgjerrige og har lave CO2-utslipp.

Del med Facebook-vennene dine

I Skoda-drakt

Skoda Citigo, 2013.
Skoda Citigo, 2013.

Det som skiller de to er at Citigo følger Skoda sitt formspråk. Den er litt snillere og noe mindre utagerende utseendemessig, slik at den finner sin naturlige plass i VW hierarkiet når det gjelder pris, image, utstyr og ev. også motoralternativer, slik at de ikke konkurrer direkte med hverandre.

Billig

Skoda Citgo begynner å selges allerede nå på hjemmemarkedet i Tsjekkia. Til Norge kommer den neste høst. Hvorvidt den kommer som både tre og femdørs til Norge er ennå ikke bestemt.

Prisene er heller ikke kjent, men den blir billiggrere en VW Up som starter på ca. 125 000 kroner. Den nye Skoda Citigo blir med det en av Norges billigste nybiler – kanskje den aller billigste?

Les også: Denne Skoda-en lurer du alle med