Skilt til én million

Du kan få tre nye familiebiler for én million kroner. Eller et nummerskilt...

PS skilt diana (Foto: Coys/ANB)
PS skilt diana (Foto: Coys/ANB)

Tirsdag kveld arrangeres auksjonen «True Greats» i Royal Horticultural Halls i London. Blant biler som går under hammeren finner vi en Ferrari Enzo, en Koenigsegg CCR, en 1969 AC 428 Frua, en 1963 Porsche 356B Cabriolet og en 1955 Mercedes-Benz 300SL Gullwing.

Men det handler ikke bare om kjøretøy. Også noen gitarer eid av Mick Rogers, gitarist og en av grunnleggerne bak bandet Manfred Mann’s EarthBand, blir auksjonert bort. Og ikke minst et spesielt nummerskilt.

Over en million?

Avdøde prinsesse Diana har fortsatt mange fans i Storbritannia. Og noen av disse vil nok betale mye for skiltet D1ANA, der 1-tallet simulerer en i.

Firmaet Coys har verdisatt skiltet til 100.000 pund, noe som er 934.000 norske kroner. Men de mener også at summen kan bli høyere. Dermed kan skiltet bikke én million kroner.

Verdensrekord

Men det er fortsatt et stykke til verdens dyreste nummerskilt. Eller rettere sagt, det er langt fram til skiltet som innehar «verdensrekorden». Ikke overraskende finner vi det i De forente arabiske emirater. Skiltet bestående av kun tallet 1 ble i fjor solgt for nærmere 70 millioner kroner til en sjeik fra Abu Dhabi. Det nest dyreste skiltet består av tallet 5, og gikk for halve prisen i 2007.

Av kjente personer «leder» oljemilliardær og Chelsea-eier Roman Abramovitsj skiltkonkurransen etter å ha punget ut nærmere tre millioner kroner for VIP1. Det er ikke bare på kjøretøyet storfolk skal kjennes ... (ANB)