GLAMPING: Taktelt er en type camping som vokser raskt i popularitet. Akkurat nå er Brooms Vegard Møller Johnsen på tur i California – for å teste taktelt på en Porsche Taycan.
GLAMPING: Taktelt er en type camping som vokser raskt i popularitet. Akkurat nå er Brooms Vegard Møller Johnsen på tur i California – for å teste taktelt på en Porsche Taycan.

Skeptisk til telttur? Da bør du sjekke ut dette!

LOS ANGELES (Broom/TV 2): En telt-skeptiker tester taktelt.

Det er ikke ofte vi i Broom drar på telttur i forbindelse med en billansering. Men denne gangen gjør vi det. Vegard Møller Johnsen har nemlig tatt turen til California. Der er han på plass for å dekke bilutstillingen i Los Angeles – og for å oppleve camping utenom det vanlige.

Vi snakker om redaksjonens minst «teltur-vennlige» person.

Men dette er altså ingen hvilken som helst telttur. Den er i regi av Porsche – som nylig har lansert et taktelt som kan brukes på Taycan – den norske, elektriske bestselgeren.

Bålkos

Los Angeles ligger ni timer bak oss i tid. Men vi tar en telefon for å høre hvordan det ligger an.

– Ring-ring

– Heisann! Hvordan står det til hjemme?

– Her går det fint. Jeg skal for eksempel sove i en god og varm seng i natt. Hvordan er det med deg?

– He he, joda, det går bra, foreløpig. Om ikke så alt for lenge er det på tide å krype opp i teltet på taket av bilen. Jeg er litt spent, kan du si ... Jeg traff en lokal kar her, som fortalte at det er både klapperslange, prærieulv og bjørn i området. Så det var jo skikkelig oppløftende ...

KOSELIG: Det er ikke noe å si på omgivelsene - eller det teltet.
KOSELIG: Det er ikke noe å si på omgivelsene - eller det teltet.

Stige opp til teltet

Taycan er blitt en «vanlig» bil på norske veier de siste par årene. Salget har gått rett til himmels for Porsches første elbil. Det har etter hvert også kommet flere versjoner. Du får den som sedan, Sport Turismo (stasjonsvogn) og Cross Turismo (stasjonsvogn med litt med offroad-preg).

Porsche er kjent for å tilby mye ekstrautstyr. Nå kan du også få et eget taktelt til Taycan.

– Jeg har jo vært oppe og kikket litt inni der. Det er en stige som du klatrer opp – og den innvendige plassen holder til to personer. Faktisk ser det ganske komfortabelt ut å ligge her. Man slipper å ligge på ujevnt underlag, kommer seg opp fra bakken og litt bort fra insekter og de tidligere nevnte rovdyrene. For en som ikke er vant med å sove i telt, trekker sånne ting opp.

Mer om taktelt: – Det er snart så ingen sover hjemme lenger

Storm

– Men jeg har skjønt at det var ganske heftig vind der tidligere i uka?

– Ja, det skal jeg love deg. Det blåste 25 meter i sekundet. Da trekker det godt! Veiene rundt her er fulle av stein, støv og deler av trær etter vindens herjinger. Ikke akkurat ideelt for telttur. Nå krysser jeg fingrene for at vi slipper noe sånt i natt. Men med min flaks, blir det vel storm i natt, også.

– Jaja, det får du bare tåle. Du lovet å ikke takke ja til å sove på hotellet ...

– For all del. Jeg er innstilt på å tilbringe natten på taket. Ikke tenk på det! Har med meg BF-lua fra militæret, ullsokker og tykk jakke.

Broom-Mats har testet taktelt i Norge

KLAR: Her er Brooms-utsendte på plass. Så får vi se hvordan natten blir ...
KLAR: Her er Brooms-utsendte på plass. Så får vi se hvordan natten blir ...

Populært

Porsche er ikke de eneste som har funnet ut at taket på en bil duger fint som utgangspunkt for teltturer.

En rekke andre bilprodusenter tilbyr også slike løsninger.

– Det er jo faktisk ganske genialt. Monteringen skal bare ta noen få minutter, får jeg beskjed om. Jeg tror vi kommer til å få se mange slike løsninger på campingplasser og ute på rasteplasser framover.

Hvordan det går med redaksjonens største telt-skeptiker, skal vi selvsagt kommer tilbake til etterhvert.

Video: Vi har testet taktelt i Norge, også:

Taktelt kan bli en ekstra stor slager nesten sommer