Saab 9 4x 2
Saab 9 4x 2

Skeptisk til den nye SUV-en

Les hvorfor Brooms bilekspert ikke helt har troen på denne bilen.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Saabfan spør:

Hallo Benny selv en Volvoelsker som deg synes vel at det er bra at Saab er tilbake med en veldig stilig modell? Jeg har dessverre ikke anledning til å kjøpe nybil på noen år, men 9-5 ser driitlekker ut! Jeg lurer imidlertid på om du vet noe om den andre nye Saabmodellen som skal komme, nemlig 9-4x. Etter hva jeg har skjønt er dette mer en GM-modell påklistret litt Saab-effekter. Stemmer det eller blir dette også en ekte Saab? Tror du det blir en attraktiv Suv her i Norge?

LES OGSÅ: Her er Saabs nye SUV

Benny svarer:

Hei Saabfan. Selvfølgelig er jeg glad for at Saab fortsatt er blant oss og nye 9-5 later til å være en veldig bra bil, selv om den nok er for dyr til å bli noen storselger i Norge. Blir spennende å se hvordan stasjonsvogna blir priset når vi kommer så langt.

9-4x er jeg nok litt mer skeptisk til. Denne bilen ble "unnfanget" da Saab ennå var en del av Gm-konsernet og det betyr at dette ikke er en bil Saab primært har stått for utviklingen av. Den er basert på samme plattform som en Cadillac og dessverre har jo GM noen ganske dårlige resultater å vise til når det gjelder ting som dette. Det blir produkter uten sjel og særpreg - og det gjør at de ofte har falt gjennom i forhold til konkurrentene.

Dette blir nok i utgangspunktet en bil som i stor grad er skreddersydd for det amerikanske markedet. Så gjenstår det å se hva de nye Saab-eierene kan gjøre med den i etterkant for å få den mer Saab-ifisert. Jeg håper selvfølgelig på det beste!

LES OGSÅ: Nå kan alle Saab-entusiaster feire

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her

Har du synspunkter eller innspill? Bruk kommentarfeltet under: