Skal kjøre 4500 kilometer i 35 år gammel Peugeot

Men Broom-Benny gjør det ikke for moro skyld. Langt ifra!

Benny og kartleser/bileier Olav Folke Hauge på plass i Warszawa. I morgen braker det løs!
Benny og kartleser/bileier Olav Folke Hauge på plass i Warszawa. I morgen braker det løs!

Akkurat nå er Brooms bilekspert Benny Christensen i Warszawa og lader opp til morgendagen: Da stiller han nemlig til start i legendariske Rallye Monte Carlo Historique, sammen med bileier og kartleser Olav Folke Hauge.

Og Benny, han gleder seg til mange timer og kilometer bak rattet!

– Ja, dette er rundt 450 mils kjøring og vi har seks dager på oss. Da gjelder det bare at alt går på skinner.

Sjelden bil

– Men du som sjåfør i rally – det var litt uventet?

– Ja, for meg også! Jeg har jo ikke akkurat veldig mye erfaring med ting som dette. Men jeg har jo kjørt veldig mye bil og da jeg fikk tilbudet, var jeg ikke i tvil. Noe sånt som dette må man jo bare si ja til! Det er jo en stor opplevelse, i tillegg til en konkurranse.

– Det er ikke noen dusinbil dere kjører?

– Nei, det er helt riktig. Vi stiller med en 1976-modell Peugeot 504 Coupe V6 Injection. En sjelden bil som bare ble produsert i rundt 1500 eksemplarer totalt. Den har allerede vakt stor oppsikt her nede. Det er jo veldig mye gromt her, men det meste blir veldig "vanlig" i forhold til Peugeoten vår. Vi var gjennom teknisk kontroll i dag og da stimlet folk rundt bilen. Morsomt for en gammel franskmann, det!

LES OGSÅ: Vet du hvorfor noen biler kjører rundt med gult lys?

benny-teknisk-kontroll
benny-teknisk-kontroll

Bagasjerom med deler

– Men 504 V6, er ikke dette den problemmotoren som ...

– Jo, takk for at du minner meg på det! Den er kjent for å kunne være temmelig lunefull denne sekseren ja. Men bilen er i god stand og vi krysser fingre for at den skal holde hele veien. Kartleser Folke er gammel mekaniker han også og vi har bagasjerommet fullt av deler. Har med både dynamo, coil, bensinpumpe, bremseklokker, releer og skruer. Forhåpentligvis blir det liggende der, men vi skal nok klare å skru litt også hvis det blir nødvendig, forsikrer Benny.

– Hvordan er den å kjøre?

– Imponerende god! Dette var jo en eksklusiv bil på sin tid. Den har blant annet fem gir og servostyring og komforten er høy. Dessuten er den bygget med tanke på sikkerhet, Recarostoler med firepunkt sikkerhetsbelter og den har veltebur. Så vi er forberedt på det meste!

Billig bil som heter Monte Carlo - les her her:

Best mulig i klassen

Til sammen 338 lag er med på årets utgave av Rallye Monte Carlo Historique, hvorav 20 norske. I morgen og natt til fredag skal Benny og Folke kjøre 75 mil, gjennom Polen og Tyskland, i praksis en ren transportetappe. Og som alle andre idrettsutøvere har de to selvfølgelig et klart mål:

– Det er å komme helt i mål, uten skader på bil eller legemer. Og så gjøre det best mulig å vår klasse som er både den største og tøffeste.

– Og hvordan lader dere opp til morgendagen?

– Akkurat nå sitter vi hotellrommet og ser på kunstløp, det må du nesten ikke skrive ... Men snart er det klart for fellesmøte og så en matbit. Og deretter er det tidlig til køys. Det gjelder å være opplagt til starten i morgen, avslutter Benny.

Vi kommer tilbake med rapporter underveis i løpet!

Benny har vært på langtur i gammel bil før - les mer om det her:

Benny-_Peugeot_504_Coupe_fo
Benny-_Peugeot_504_Coupe_fo