Skal bygges i bare 10 eksemplarer

Og samtlige er solgt til én og samme mann. SE VIDEO:

Det var i fjor Aston Martin-sjef Andy Palmer avslørte at deres splitter nye DB10 kommer i et svært begrenset opplag. Kun ti eksemplarer er bygd, og samtlige skal brukes under innspilling av nyeste James Bond-film,  "Spectre".

Dermed holder den engelske sportsbilprodusenten tradisjonen i hevd, etter 50 år langt samarbeid med leveranse av biler til agent 007.

– Dette er den mest eksklusive DB-en noensinne. Med kun ti biler totalt får vi håpe Bond ikke vraker alle, sier Andy Palmer. 

Fremtidsrettet

Den splitter nye modellen er både konstruert og designet på Aston Martins fabrikk i England. DB10 er i tillegg spesialbygd kun for filminnspillingen, dette stiller høye krav til både kjøreegenskaper, ytelse og design. Og nettopp designet på nye DB10 skal være en viktig smakebit på fremtidens DB-modeller.

Mindre overheng i front, mer kompakt rumpe og en betydelig bredere grill skal gi  Aston Martins modeller ny giv. Men hvilket navn neste DB-generasjon skal få, er foreløpig uvisst. Det eneste Aston Martin bekrefter, er at den vil hente mye inspirasjon fra Bond-bilen og at DB10 kun blir betegnelsen på de ti unike eksemplarene.

James Bond Spectre med DB10 i full aksjon har Norges-premiere allerede 30. oktober.

Les også: Snart kommer tidenes superbil