Denne fronten tilhører en Dodge Durango SRT Hellcat. En bil som Dodge selv påstår er verdens kraftigste SUV.
Denne fronten tilhører en Dodge Durango SRT Hellcat. En bil som Dodge selv påstår er verdens kraftigste SUV.

Skal bygge verdens kraftigste SUV

Skynd deg om du skal ha den. Den bygges bare i 6 måneder.

Den er stor og romslig, kan trekke veldig tung henger, gjør jobben som familiebil – og den er i tillegg en lynrask muskelbil. Dessuten kommer den til å bli et uvanlig syn på veien.

Det er nye Dodge Durango SRT Hellcat vi snakker om. Bilen Dodge selv påstår er verdens kraftigste SUV.

Om du vil sikre deg et eksemplar bør du være rask, selv om produksjonen av råskinn-SUV-en etter planen starter først i 2021.

Den blir nemlig bare bygget i seks måneder. Ikke på grunn av at Dodge skal være kjipe. Snarere tvert i mot, de skal produsere det remmer og tøyler kan holde. Det er andre grunner til at de må begrense antallet.

På grunn av Covid-19 pandemien har man nemlig måttet legge om produksjonen – og her sliter man med å få plass til den nye super-Durangoen.

Dodge Durango SRT Hellcat kan trekke fire tonn.
Dodge Durango SRT Hellcat kan trekke fire tonn.

Kan brukes til alt

Mer om det siden. La oss i første omgang dykke ned i detaljer om bilen. Den får den smått legendariske, kompressormatede 6,2-liters hemi-motoren vi kjenner fra før. Ytelsene er på intet mindre enn 710 sinte, amerikanske hestekrefter. Dette sammen med et dreiemoment på 850 newtonmeter.

Sprinten fra 0-100 km/t går unna på 3,5 sekunder for den røslige bilen på 2,2 tonn. Toppfarten er 290 km/t. Selvfølgelig har den firehjulsdrift og den kan trekke 4 tonn. Standardhjulene blir på 20-tommer.

Derfor må de utsette den nye luksusbilen

6,2-liters Hemi V8 med kompressor, på 710 hk /875 Nm.
6,2-liters Hemi V8 med kompressor, på 710 hk /875 Nm.

Vi snakker med andre ord om et beist av en bil, som får selv en Lamborghini Urus med 4-liters motor, 650 hk og 850 Nm, til å blekne ...

Vi tipper det er mage som drømmer om en slik bil.

Les også: Nå er BMWs elektriske SUV offisiell

Se alle bildene av Dodge Durango SRT Hellcat her:
Se alle bildene av Dodge Durango SRT Hellcat her:

Bare 2.000 biler?

Men som nevnt kan den komme til å bli ganske sjelden å se langs veien. Dodge-sjef, Timothy Kuniskis, vil ikke gå ut med nøyaktig produksjonstall. Men det snakkes om færre enn 2.000 eksemplarer. Det er virkelig ikke mange – om det stemmer.

Her snakker vi nærmest om at bilen er en klassiker, og det før den har nærmet seg samlebåndet.

Men det er nok ikke bare omlegging, forsinkelser og produksjonsfloken som truer Hellcaten. Det gjør også nye avgasskrav. Dodge har nemlig allerede nå passert 2022-kravene til utslipp.

Den ubehagelige sannheten er at dette kan være den siste bilen med denne motoren. Nye, mindre og mer utslippvennlige modeller må komme til om modellen skal overleve over tid. Rått, brutalt – og sant.

Les også: Nå gjør denne tøffingen comeback – etter 24 år

Video: En elbil kan også være rå – sjekk denne Mustangen!