Sjuseter til 50 000 kroner - sjekk denne!

Honda Shuttle
Honda Shuttle

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny er du klar for en lavprisutfordring? Vi funderer å kjøpe en sjuseter som bil nummer to, til kjøring til barnehage og skole og fritidsaktiviteter. Det er snakk om korte turer i nærområdet vårt og sikkert aldri langtur, Til det har vi en nesten ny Outlander.

Har ikke lyst til å legge mer enn rundt 50 000 kroner i kjøpet og kan gjerne finne noe som har gått litt, ettersom det er snakk om liten kjørelengde i året på denne. Ikke lyst på noen kassebil, heller ikke noen med bare nødseter bak. Er det en spesiell bil du kunne anbefale oss? Hilsen firebarnsfamilie i Stavanger.

Benny svarer:

Jeg liker sånne utfordringer jeg, vet du! Jeg tror nok vi skal til Japan i denne jakten, for å finne noe som gir deg mest mulig (bra) bil for 50 000 kroner.

Det er flere kandidater, men en av dem jeg er litt svak for er Honda Shuttle. Det er en ganske sjelden fugl og få har hørt om den - dermed er det heller ikke mange som søker etter den og det kan være positivt for deg.

Du får biler fra sent 90-tall til rundt 50 000. Da har de gjerne gått litt, men som du sier: I ditt tilfelle er ikke det så avgjørende.

Seteløsninger og flekbilitet er ikke på høyde med de helt nye konkurrentene, men du får rett og slett mye bil for penga hvis du kjøper Shuttle. OK plass til sju, fin motor (det kan Honda!) og jevnt over veldig bra kvalitet.

Sjekk at forrige eiere ikke har latt ungene gå fullstendig amok i interiøret, servicehefte med mange stempler i er et lite must på så gammel bil - og så anbefaler jeg som vanlig en test enten fra NAF eller på verksted før du kjøper.

LES OGSÅ: Hva er best – forhjulstrekk eller bakhjulstrekk?

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Har du andre tips i denne prisklassen? Skriv i kommentarfeltet under: