Sjuseter: Dette kan være en veldig smart investering

Les hva du ikke bør spare på når du kjøper stor familiebil.

Ford S Max seter_02
Ford S Max seter_02

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Skal kjøpe flerbruksbil nå til sommeren og er i tvil om det er verdt å betale ekstra for to seter bakerst. Vi trenger bare fem seter til daglig og størst mulig bagasjerom. Derfor har jeg begynt å lure om det er noe poeng i å betale nesten 10 000 kroner for to seter som bare skal ligge der felt ned i gulvet. Hva syns du?

Benny svarer:

Heisann! Jeg tror det er lurt å "koste på seg" de ekstra setene. Selv om du aldri kommer til å bruke dem, er dette noe du på de aller fleste bilmodellene vil få igjen pengene for og vel så det den dagen du skal selge. Rett og slett fordi de fleste som ønsker seg bil i denne klassen også vil ha sju seter.

Dessuten vet jeg av egen erfaring at det kan være kjempesmart å ha dem der, rett og slett fordi du KAN ha med mer enn fem personer noen ganger. Det gir litt ekstra fleksibilitet og er en bra ting å ha når du har bil som dette - mener jeg.

Når det gjelder bagasjeplass, mister du naturlig nok endel på ha seter som felles ned i gulvet. Tidligere hadde endel biler i denne klassen seter som kunne tas inn og ut. Det var gjerne både tungt og tungvint, men det var bra for plassutnyttelsen. Men i dag er det nedfellbare seter som gjelder.


Del med facebook-vennene dine


Les duellen: Ford Galaxy møter VW Multivan. Hvilken bør du velge?

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: