Sjelden Subaru-Saab selges

9-2X er noe midt i mellom en Saab og en Subaru

bakfra
bakfra

Av og til lurer jeg på hva som skjer i bilindustrien. Slik som GM fant ut at det var en god ide at Saab og Subaru skulle samarbeide om en bil som bare skulle selges i Nord-Amerika.

I 2005 var den klar – Saab 9-2X. Bygget på Subaru Impreza i all hovedsak, dog noe forfinet på en del punkter for å imøtekomme Saab-kundenes høyere krav til bla. komfort. Og selvfølgelig et eget Saab-design på punkter som front, støtfangere, lykter etc.

10 346 stk

Motoren var enten en 2-liter bokser med turbo på 227 hk, eller en 2,5-liter sugemotor på 165 hk – og de hadde så klart firehjulstrekk. Salgsmålene var solide, det skulle snart vise seg at dette ble skikkelig mageplask.

Kun 10 346 eksemplarer ble produsert som 2005- og 2006-modeller. Ingen braksuksess akkurat - dermed er dette en svært sjelden bil.

Ledd av og mobbet

Forfra
Forfra

Så når det dukker opp en til salgs her hjemme i Norge, da må vi så klart ringe for å sjekke:

For å se hele annonsen, klikk her:

- Hallo du! Det er fra Broom her. Uvanlig Saab du har til salgs?

- Ja, ikke sant! Jeg har blitt mobbet av de andre her, og ledd av fordi jeg kjøpte inn denne Saab 9-2X-en til forretningen, sier Egil Sandtveit som er daglig leder for Rigetjønn bruktbil i Kristiansand.

2005-modellen har vært med hjem på flyttelass fra USA. Den har rullet 69 000 kilometer og nå er prisforlangende kr. 229 000.

- Men "kjøpt inn"? Tør du å kjøpe inn en så uvanlig bil? Var sikker på at dette var noe du hadde tatt i innbytte, nærmest i panikk for å bli kvitt noe gammelt ræl du hadde hatt stående i månedsvis, jeg?

- He, he. Nei gitt. Denne har jeg kjøpt. Og akkurat nå rett før du ringte så var det to stykker innom her – far og sønn – de fikk helt dilla på den begge to. Så denne kommer jeg til å selge. Det er jeg helt sikker på, sier han videre.

- Den som ler sist ler best, legger han godmodig til.

Og noe sier meg at mobberene kommer til å få saftig igjen når bilen blir solgt...


Les vår test av nye Subaru Impreza her:


100 000 kr billigere enn konkurrentene

- Så¨dette er en fin bil?

- Ja visst, det er en flott bil! For det første er akkurat denne utrolig fin og velholdt.

- For det andre så har den en kraftig 2,5-liters motor på 165 hk fra Subaru, firehjulstrekk og automatgir. Den er skikkelig morsom å kjøre, og ikke minst så er det en praktisk, kompakt drømmebil med suveren framkommelighet til vinteren, reklamerer selgeren.


interiør
interiør


- Prisen er heller ikke ille. Se hva andre konkurrenter kan tilby med samme ”pakka” og du oppdager fort at du må ut med nesten 100 000 kroner ekstra. Dette er en bil jeg absolutt har tro på slår han fast.

- Er det Norges eneste?

- Det finnes ikke mange av de, men jeg vet om en til i alle fall.

Men om det finnes enda flere, tør jeg ikke si – men jeg tviler, sier den hyggelige selgeren.

Som også legger til at komforten er langt bedre i Saab 9-2X enn i tvillingen Subaru Impreza.

Mer komfort enn i Subaru


- Her er det ekstra støyisolasjon, og forfinet understell med utstrakt bruk av aluminium for mindre u-avfjæret vekt.

- Dashbord og ratt er fra Subaru, mens dørpaneler og seter med aktive hodestøtter er unike for 9-2X, avslutter selgeren som innrømmer at han er svak både for Saab og Subaru – så det er slett ikke rart at han er sterk i troen på denne bil-bastarden, som han mener forener det beste i fra to verdener!

Broom-seer!

Før vi legger på forteller han også at han er ivrig Broom Live-seeer - og har fått med seg sesongens episoder.

Er man bil entusiast - så er man entusiast - enten det er jobb eller fritid!

Les mer om brukte Saab i vår bruktbil-guide:


side
side

Hva synes du om denne? Kjenner du til flere eksemplarer? Skriv i kommentarfeltet under: